07nov2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rysarmatch mot Limhamn

Limhamn har varit en tuff motståndare för oss under det senaste åren, det har varit två vinster var under de senaste fyra säsongerna. Dagens match var inget undantag. Matchen började med två svartremier för våra stormästare Peter Heine Nielsen och Lasse Karlsson. Vi tog sedan ledningen när Thomas Engqvist krossade sin motståndare på bord 8 på 24 drag. Lagledaren Jonas Barkhagen hade offrat en pjäs mot Linus Johansson och vann ett väldigt snyggt parti. Partiet kommenteras på schack.se.

Jonas vann ett snyggt parti men som lagledare hade han också koll på de andra partierna. Foto Lars OA Hedlund

Jonas vann ett snyggt parti men som lagledare hade han också koll på de andra partierna. Foto Lars OA Hedlund

Ledning med 3-1 men man kunde inte slappna av eftersom båda Robert Bator och Erik Hedman stod dåligt. Theodor Kenneskog stod bra men det var inte helt klart medan Erik Blomqvist utkämpade en tuff batalj mot Stellan Brynell. Erik H tappade tråden över ställningen och Lund knappade in. Theodor hade en bonde mer i slutspelet men det var osäkert om det skulle räcka till vinst. Motståndaren gick fel med kungen och Theodor kunde inkassera en livsviktig vinst. Nu ledde vi med 4-2 och kunde inte förlora matchen.

Men skulle vi vinna? Det var osäkert eftersom Erik B hade pressat väl hårt och och låg under med några bönder. Han hade spel mot Brynells kung och när Stellan inte hittade den bästa fortsättningen kunde Erik avveckla till ett remislutspel. 4½-2½ och vi kunde andas ut. Sedan förlorade Robert ett mycket komplicerat slutspel där han missade ett par remivändningar.

Nu leder Rockaden Elitserien med 1 partipoäng före Team Viking och 1½ före Eksjö som är de enda lagen med två vinster var. Kungstornet skrällde mot Lund idag och vann med 4½-3½.

Andra laget hade en svart dag och tog bara en halvpoäng mot Örgryte trots flera lovande ställningar.

Imorgon möter första laget Västerås och andra laget Malmö AS som har superstjärnan Baadur Jobava i laget. Följ livesändningen och resultat på schack.se från kl. 10 imorgon.

Diskussion

Inga kommentarer till "Rysarmatch mot Limhamn"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar