13aug2017
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Så nära…

Igår kväll spelades nyckelmatchen i årets Kadettallsvenskan mellan Rockaden och Västerås. Inför matchen delade de två lagen ledningen med 6 matchpoäng och 14½ partipoäng var, så matchens vinnare skulle troligen vinna hela tävlingen.

Matchen började dåligt när Leo Crevatin gjorde ett tidigt misstag och förlorade kvalité. han kämpade tappert efter det men kunde aldrig återhämta sig. När båda Alexander Isaksson och Mohammed Ali Jeferli började hamna sämre på bord 5 och 6 började det bli kris. Edvin Trost och Philip Sandberg var på väg mot vinst så det var upp till Hampus Sörensen som behövde vinna mot Santiago Grueso Cordoba för att fixa 3-3. Hampus stod något bättre ett tag men som ofta händer i såns lägen pressade han på för hårt och förlorade till slut.

Trots förlusten fanns det fortfarande en liten chans kvar. Om Lund kunde slå Västerås i sista ronden skulle Rockaden gå förbi med en förväntad storvinst mot Manhem. Lund hade ett bra lag på pappret, men hade underpresterat under tävlingen.

Rockaden gjorde processen kort mot Manhem och vann med 5½-½. Och det såg länge lovande ut för Lund som hade flera fördelaktiga ställningar. Nyckelmatchen visade sig vara den på sista bordet där Lundspelaren med ett oförsiktigt drag förvandlade en lovande ställning till en förlust. Det räckte för att Västerås skulle precis klara 3-3 och sluta en matchpoäng före Rockaden.

Andra platsen är inte fy skam men vi hade hoppats kunna försvara vår titel från ifjol. Grattis ändå till Hampus, Leo, Edvin, Philip, Matija, Alexander, Mohammed och Simon till silvret. Lagledaren var Patrik Eriksson som gjorde sitt bästa för att stödja killarna. Det var nära…

Diskussion

Inga kommentarer till "Så nära…"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar