31jan2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Säker seger mot Kungstornet

Idag hade vi vår enda hemmamatch för Elitlaget under denna säsong mot Kungstornet. Vi saknade bl a Erik Blomqvist, som spelar just nu i Gibraltar, och hade kallat in norska stjärnan Jon Ludvig Hammar. Han fick möta Patrick Lyrberg på första bord med svart. Det blev ett spännande parti. Jon Ludvig utjämnade lätt med svart, men Patrik (som fick sin schackuppfostring i Rockaden) hittade några kreativa drag och tog över initiativet. I ett läge kunde han ha vunnit kvalité men han valde att fortsätta anfallet. Det såg farligt ut men Jon Ludvig försvarade sig kallt och avgjorde med en ostoppbar fribonde.

I andra partier var det endast Lasse Karlsson som verkade få ut en bättre ställning från spelöppningen. Mårten Aronssons kung blev fast i centrumet och med hjälp av ett kvalitetsoffer kunde Lasse bryta sig genom försvaret. Mårten fortsatte spela tills det blev matt.

Erik Hedman och Robert Bator spelade remi på bord 3 och 4 och när Thomas Engqvist kunde vinna på bord 7 var segern nästan hemma, vi ledde med 4-1. Martin Lokander, hemma från tävlingar i Tjeckien där han hade tagit sin andra IM-inteckning, fick äran att säkra segern. Han hade varit under press men liksom Jon Ludvig försvarade han sig väl och kunde avgöra till slut med en fribonde.

Kvar satt två andra juniorer som försökte vinna med vit i var sitt slutspel. Theodor Kenneskog gjorde ett räknefel i ett löparslutspel och en trolig remi förvandlades till förlust. Joar Ölund var sist kvar i ett springarslutspel och trots idoga försök fick han till slut nöja sig med remi. Matchen slutade därmed 5½-2½. Nu ligger vi trea i Elitserien, en matchpoäng efter Lund (som har spelat en match mer) och en halv partipoäng efter Team Viking.

Rockadens andra lag spelade också hemma mot Uppsala i Superettan. Uppsala hade ett klart bättre lag och vann klart med 6-2. Rockaden fick ihop bara fyra remier. Nu har andra laget ramlat ner till åttonde plats bland tio lag och måste nog vinna ett par matcher i slutspelet för att hänga kvar. Eftersom vi har lag 9 och 10 i tabellen kvar att möta finns chansen kvar.

Femte laget spelade också ett uppskjutet match mot Ålands SF i Division 3. Laget fårn Åland var klart bättre ratingmässigt och tog ledningen med 4-2, men vinster från Arne Johansson och Michael Eriksson utjämnade ställningen till 4-4, ett väl godkänt resultat. Nu ligger de på fjärde plats i sin serie.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Säker seger mot Kungstornet"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar