08jul2019
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Schack-SM har börjat

I år är det Eskilstunas tur att arrangera SM. Det började redan i fredags med de första Weekendtävlingarna och när dessa spelades klart igår kunde vi notera Rockadens första gruppseger. Thomas Axelsson vann nämligen sin grupp överlägset efter fem raka segrar.

Thomas Axelsson imponerade i Weekendtävlingen. Foto Lars O A Hedlund

De tyngsta grupperna började i lördags och har nu avverkat tre ronder. I SM-gruppen har Rockaden två deltagare, Erik Blomqvist och Michael Wiedenkeller. De möttes i första ronden och Erik vann efter en hård och lång batalj. I andra ronden förlorade Erik mot favoriten Tiger Hillarp Persson efter en bortsättning i en jämn ställning, men han studsade tillbaka med att spela ut Jonny Hector i dagens rond. Nu delar han andra platsen en halvpoäng efter Tiger. Michael är ytterligare en halva bakom efter en remi med Pia Cramling och en vinst mot Kaan Kücüksari.

I Junior-SM är Hampus Sörensen en av favoriterna men han hade sämsta tänkbara start med två raka förluster. Han reparerade en del av skadan genom att vinna mot Arvin Rasti idag men titeln är i nuläget ganska långt borta.

Vi har inga deltagare i Mästareliten men Leo Crevatin och Vladan Nikolic är bra med i Mästarklassen efter att ha börjat med 2/3, en halva från ledningen.

Idag började de flesta andra grupperna, och vi har flest deltagare i Minior-SM med 10 spelare. Fyra av dem vann i första ronden- Elias Bäcklund, Simon Sandberg, Herman Enholm och Viktor Wikman.

Klasstävlingarna började också idag och vi noterar fyra rockadare som började med en vinst- Fredrik Jacobsen, Michael Eriksson, Albert Nygren och Fredrik Ljungdahl.

Jag återkommer med fler rapporter under veckan och önskar alla mina klubbkamrater lycka till. Resultatrapporteringen och livesändningen kan följas på schack.se.

Diskussion

Inga kommentarer till "Schack-SM har börjat"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar