08jul2021
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Schack-SM igång

Som alla känner till blev det inget Schack-SM under 2020. Men nu spelas SM i Helsingborg, visserligen i ett kraftigt nerbantat format, men ändå. Vi tar det som ett tecken att en normal tävlingssäsong ligger inom räckhåll.

Endast tre tiomanna grupper spelas det här året- SM-gruppen, Junior-SM och Mästareliten. Två rockadare spelar i SM-gruppen- Erik Blomqvist som vann titeln i 2019 (se vår rapport) och Michael Wiedenkeller. I Mästareliten deltar bägge Vladan Nikolic och Nicolaj Zadruzny efter deras stora succé i Mästarklassen för två år sedan.

Efter fem av nio spelade ronder leder Pia Cramling SM-gruppen på 3½ poäng. Fem spelare ligger en halva efter, Erik är en av dem efter 4 remier och en vinst mot Tiger Hillarp-Persson. Upplösningen kommer att bli spännande. Tyvärr har Michael Wiedenkeller haft det tungt och ligger sist.

I Mästareliten leder Johan Furhoff på 3½ poäng. Nicolaj Zadruzny är en av tre spelare som delar andra platsen på 3 poäng efter två raka segrar i rond 4 och 5. Vladan Nikolic ligger på 50 procent efter att ha tagit sin första vinst i rond 5. Allt pekar på en spännande upplösning här också.

I Junior-SM har storfavoriten Milton Pantzar tagit kommandot på 4½ poäng, en poäng före närmaste förföljarna. Mycket pekar på att han kommer att vinna titeln och spelar i SM-gruppen nästa år.

Spelet kan följas på schack.se varje dag med början kl. 14.

Diskussion

Inga kommentarer till "Schack-SM igång"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar