08jun2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Sensation på Salongerna

Idag började två tävlingar på Salongerna- Elotävlingen och Junior-DM finalen. Under tidigare år har också en IM-turnering spelats med besök av bland andra en ung Magnus Carlsen en gång.

Elotävlingen med 10 man är ganska stark i år med GM Lasse Karlsson som favorit och starka utmanare som Luis Couso, Stefan Bryntze och Carl Cederstam Barsk. Förutom Karlsson och Bryntze var en rockadare till med i leken- junioren David Bit-Narva. David fick tuffast möjliga lottningen i första ronden- svart mot Lasse Karlsson. Han verkade inte rädd och hittade ett starkt bondeoffer tidigt i partiet. Lasse var oförsiktigt nog att ta bonden och hamnade direkt i en svår situation. Några misstag till och det hela var över-  David vann i 18 drag! Inget mindre än en sensation men det här var inte Davids första stormästarskalp- i Stockholm Elo Challenge hade han slagit Ralf Åkesson. Det finns anledning att hålla ett öga på Davids utveckling den närmaste tiden.

De andra favoriterna vann ganska enkelt. Bryntze avslutade sin vinst mot Alexis Duenas med ett snyggt mattanfall, vinster blev det också för Couso, Barsk och Birger Wenzel.

Junior-DM finalen har tyvärr bara sex spelare med, jämfört med åtta ifjol och tio under tidigare år. Hälften är rockadare- Joar Ölund, Axel Berglind och Sam Yazdankhah. Favoriten är Jonathan Westerberg som har spelat väldigt bra på sistone. Jonathan vann på endast 16 drag men var inte snabbast idag. Sam Kassani vann på 14 drag efter att Sam Yazdankhah hade gjort ett grovt fel och förlorat pjäs. De 2 andra rockadare Joar och Axel skulle möta varandra men partiet blev uppskjutet.

Tävlingarna fortsätter imorgon kl. 13. Alla partier kan följas live på http://www.stockholmsschack.se/live.asp.

Diskussion

Inga kommentarer till "Sensation på Salongerna"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar