29jan2017
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Skrällar i Onsdagskampen

Onsdagskampen började i onsdags med de sedvanliga tre snabbschackspartier. Snabbschack inbjuder vanligtvis till fler skrällar än långpartier  och så blev fallet även det här gången. I andra ronden slog Alexis Duenas den fjärde rankade Michael Backman och det var bara början. I nästa rond förlorade de två högst rankade i tävlingen.

Martin Lokander från Stockholms SS mötte Harald Lögdahl. Märkligt nog spelade de mot varandra två dagar tidigare i Lag-DM och då vann Martin ganska enkelt. Det blev samma färger och spelöppningen den här gången men Harald var bättre förberedd och lyckades vinna ett spännande slutspel.

Felix Tuomainen som är försvarande mästare hamnade ganska snabbt illa mot Rickard Rubinstein och lyckades aldrig vända. Därmed leder Lögdahl och Rubinstein tillsammans med Duenas som slog Albert Nygren (som saknar Elo-rating men hade överraskat i de två första ronderna).

I fjärde ronden möts Lögdahl och Duenas och Rubinstein och Jouni Tuomainen på toppborden. Lottningen och alla resultat kan ses här.

Diskussion

Inga kommentarer till "Skrällar i Onsdagskampen"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar