11jul2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

SM har börjat!

Nu är det dags för vad många tycker är årets höjdpunkt, Schack-SM. SM spelas i år på Hotell Galaxen i Borlänge och tjuvstartade idag med första Weekendtävlingen. Jag räknade till 11 rockadare bland de 98 startande, en mycket bra siffra.  Som vanligt har Rockaden ett eget SM-läger som har organiserats av det formidabla paret av Jonas Sandbom och Thomas Ehrnström med uppbackning av bland andra Leif Stenberg och Ronny Lindqvist.

Imorgon börjar många av de tyngsta klasser, som till exempel SM-gruppen och Junior-SM. I SM-gruppen är Nils Grandelius högst rankad. Han kommer att utmanas av 2 rockadenspelare, Erik Blomqvist och Michael Wiedenkeller (en sen ersättare för Hans Tikkanen). I Junior-SM sätter vi våra förhoppningar till Joar Ölund och David Bit-Narva.

Alla klasstävlingar och de flesta juniortävlingar börjar på måndag. Jag väljer att inte lista alla rockadare som är med men nöjer mig med några intressanta starter. Stefan Bryntze är en av de högst rankade i Mästarklassen, liksom Philip Sandberg i Knatte-SM. Leo Odell-Johansson och Gustav Halvarsson är våra bästa i Kadett-SM, likaså Oscar Tansbo och Leo Hedström Crevatin i Minior-SM.

Resultat och livesändningen kan du låttast hitta på www.schack.se. Spelet börjar kl. 14 imorgon (kl. 15 i SM-gruppen).

 

Diskussion

Inga kommentarer till "SM har börjat!"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar