04jul2022
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

SM har börjat

I fredags tjuvstartade årets SM i schack i Fyrishallen i Uppsala med Weekendtävlingen. De tyngsta grupperna (SM, Junior-SM, Mästareliten och Mästarklassen) kom igång igår efter lokalbyte pga värmen och en del teknisk strul.

I SM-gruppen har Rockaden som enda klubb två representanter och de är faktiskt de två senaste mästarna. Erik Blomqvist vann 2019, ingen tävling spelades 2020 och Jung Min Seo vann ifjol (då tillhörde han Stockholms SS) och är regerande mästare. De lottades mot varandra i första ronden och partiet slutade remi. Det gjorde alla andra partier!

I rond 2 förlorade tyvärr Erik efter han satte bort sig i en jämn ställning mot Jonny Hector. Jung Min Seo vann däremot efter att ha skickligt utmanövrerat Martin Jogstad. Jung Min delar därmed ledningen på 1½ poäng med Jonny Hector och Ludwig Carlsson efter två ronder.

I Mästareliten har Rockaden också två spelare med, Michael Wiedenkeller och junioren Edvin Trost. Efter två ronder har de bägge en poäng. Michael har spelat två lugna remier medan Edvin efter en drastisk förlust i rond 1 tog en lika drastisk vinst mot Johan Furhoff i rond 2.

Vi har för en gångs skull ingen deltagare i Junior-SM. Edvin skulle ha varit en favorit om han ställde upp men han valde den svårare Mästareliten istället. I Mästarklassen har vi de två högst rankade spelare i Leo Crevatin och Dan Eriksson. Efter två ronder står Leo på 1½ poäng och Dan på 1 poäng.

De första weekendtävlingar har nu slutspelats. Bästa rockadenplacering var Sebastian Shis fjärde plats i knatteklassen.

Imorgon börjar de flesta andra klasser. I tävlingar med SM-status har vi flera intressanta starter t ex Lukas Willstedt i Kadett-SM och Matija Sakic, högst rankade i Minior-SM.

Livesändningen och resultaträkningen kan man hitta på schack.se. Spelet börjar kl. 14 imorgon.

Diskussion

Inga kommentarer till "SM har börjat"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar