08jul2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

SM har börjat!

Igår började SM på Lugnets sportcenter i Falun. En stor grupp juniorer, föräldrar och ledare hade åkt med tåget kl. 9.44 från Stockholm. De bor på ett vuxengymnasium i stadens centrum, en halv timmes promenadavstånd från spellokalen. Det gick bra att ta sig dit på eftermiddagen men på kvällen öppnade sig himlen och många blev genomblöta på vägen hem.

I år har vi inte lika många deltagare som vanligt, men självklart hoppas vi på vissa framgångar. I SM-gruppen har vi Erik Blomqvist och Erik Hedman. SM-gruppen är så stark att både tippas att hamna på undre halvan. I första ronden klarade Erik H remi mot Emanuel Berg, medan Erik B förlorade mot Nils Grandelius. I dag möter de varandra!

I mästareliten är Michael Wiedenkeller högst rankad och favorit. Han vann lätt igår. I Junior-SM har vi en annan favorit, Martin Lokander. Han spelade remi igår, medan Jonatan Berggren förlorade i samma tävling.

I Kadett-SM har vi kanske största favorit i hela SM, Joar Ölund. Han har mer än 200 ratingpoängs fördel på andrarankade. Han vann som väntat lätt igår. Två andra rockadare vann också i samma klass, Leo Odell-Johansson och Gustav Halvarsson. Den senare skrällde mot klubbkompisen Felix Tuomainen. I Minior-SM är de flesta av våra spelare på undre halvan och de förlorade som väntat. Undantaget var Martin Hede som vann, och han har också de största chanserna av våra startande i den gruppen.

I övrigt noterar vi vinster för Stefan Bryntze i mästarklassen och David Bit-Narva i klass 1. Jag ska försoka komma med nya inlägg så ofta jag hinner, dock inte varje dag. Ni kan följa livesändningen varje dag från kl. 14 på www.schack.se . SM-gruppen, Mästareliten och Junior-SM livesänds och därmed kan ni följa Erik B, Erik H, Michael Wiedenkeller, Martin Lokander och Jonatan Berggren varje dag. Alla resultat kan ni studera på http://www.visitsodradalarna.se/sv/schacksm2012/Resultat–Partier/.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "SM har börjat!"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar