18jan2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Spännande matcher i Hägerstensåsen

Idag var det dags för rond 4 i allsvenskan och det slumpade sig så att alla våra allsvenska lag (3-6) hade hemmamatch i vår klubblokal. Rockaden 3 mötte Solna 2, Rockaden 4 Järfälla, Rockaden 5 SS Gambit 2 och Rockaden 6 Järfälla 2. Våra två lag i Stockholmsserien hade ingen rond. Ändå trevligt med 4 matcher och 64 spelare i den stora Baldersalen.

Järfälla 2 saknade 2 spelare och hade i övrigt ett ganska svagt lag, så vårt sjätte lag kunde vinna ganska snabbt med hela 6½-1½. Det var en välbehövligt första seger för laget som tog sig upp till fjärde plats i tabellen. De har spelat en match mer än de flesta andra lag, så de måste nog vinna minst en match till för att undvika nerflyttning.

De andra matcherna var desto mer spännande. Tredje laget hade på pappret en ganska lätt uppgift mot Solna 2, hade mer än 200 ratingpoäng i genomsnitt än våra motståndare. Men matchen blev oväntat jämn, efter att några av våra spelare satte bort sig. Vi tog ledningen med 4-1 men hade tre dåliga ställningar kvar och 4-4 verkade nära, vilket skulle vara en stor missräkning. Hjälten blev Rikard Wiberg som låg under med kvalité men ändå lyckades trolla fram en remi. Då gjorde det inget att vi förlorade de två sista partier, matchen slutade 4½-3½.

Det var tredje lagets fjärde raka segern och vi leder serien, två matchpoäng före Täby och Wasa 2. Med tre matcher kvar kan mycket fortfarande hända.

Fjärde laget spelar i samma serie och hade chansen mot en Järfälla som hade lite lägre genomsnittsrating. Det började inte bra och de låg under med 2-4 efter tidskontrollen. Men David Bit-Narva och Mikael Stålkrantz visade upp bra slutspelsteknik och kunde utjämna matchen till 4-4. Rockaden 4 tog sin första matchpoäng men behöver vinna några matcher framöver för att undvika nerflyttning.

Femte laget hamnade i samma underläge som fjärde laget, nämligen 2-4, mot Gambit 2. Patrik Eriksson kunde reducera med en säker vinst men lagledaren Bele Ullmark stod dåligt i det andra partiet och kunde inte uppnå mer än remi. Förlust med 3½-4½ och Rockaden 5 ligger sexa i en haltande tabell.

Alla resultat kan hittas på http://www.schack.se/allsvenskan/.

Diskussion

Inga kommentarer till "Spännande matcher i Hägerstensåsen"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar