07nov2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Storvinst i Elitserien

Elitserien och Superettan började igår med ett startsammandrag i ett stort hotell i vad som kändes som Lunds ytterkanter. Första laget mötte Manhem i första ronden, en match vi måste vinna om vi ska kämpa om medaljplatserna i Elitserien. Manhem saknade GM Rozentalis medan vi hade Peter Heine Nielsen på plats. Vi var med andra ord stora favoriter på pappret.

Matchen började på ett lovande sätt där vi skaffade sig fördelar i varje vitparti. Lasse Karlsson tog första poängen med att vinna motståndarens dam efter bara 21 drag. Thomas Engqvist var inte mycket sämre med vinst efter 24 drag. Peter Heine Nielsen och Erik Hedman hade också klara vinstställningar. Även om det tog lång tid för Erik att vinna (han var sist kvar) var det aldrig någon tvekan om resultatet och vi tog därmed 4-0 med de vita pjäser.

En koncentrerad Peter Heine. Foto Lars OA Hedlund

En koncentrerad Peter Heine. Foto Lars OA Hedlund

Robert Bator och Jonas Barkhagen tog taktiska remier i sina partier. Erik Blombvist och Theodor Kenneskog spelade spännande och svängiga partier men som oftast var det den högst rankade (dvs Erik och Theodor) som avgick med seger till slut. Vi vann matchen med hela 7-1 och tog en delad ledning i serien tillsammans med Lund som vann mot Västerås med samma siffror.

Andra laget (hårt drabbad av avhopp) mötte Uppsala i Superettan. Vi var i stort underläge ratingmässigt men gjorde en mycket bra match och var inte så långt ifrån 4-4. Till slut förlorade vi med 3-5, Dadabaev Zhanybek tog enda segern.

Idag möter första laget Limhamn som pressade Team Viking igår och bara förlorade med 3½-4½. Andra laget möter Örgryte. Alla resultat finns här och livesändingen kan följas här.

 

 

 

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Storvinst i Elitserien"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar