08mar2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Storvinst mot Limhamn

Slutsammandraget för Elitserien spelas den här helgen på Rådhushallen i Malmö. Inför de 3 sista ronderna låg Rockaden delad tvåa med samma match- och partipoäng som Team Viking, två matchpoäng bakom Lund. I fredagens rond mötte vi regerande mästarna Limhamn som var en matchpoäng efter oss. Vi saknade utländska förstärkningar, så matchen var väldigt jämn på pappret.

Ganska länge i matchen såg det också väldigt oklart. Vi tog ledningen efter Theodor Kenneskog vann snyggt mot Philip Lindgren när hans dam och 3 bönder visade sig vara starkare än ett torn, en löpare och en springare. Robert Bator spelade också ett utmärkt parti mot Jonny Hector och vann med hjälp av sina fribönder. Men Thomas Engqvist förlorade på tid i en hopplös ställning och vi var under press i flera andra partier. Michael Wiedenkeller höll lätt remi mot Björn Ahlander och vi ledde med 2½-1½.

I ett nyckelparti var Erik Blomqvist länge pressad av Stellan Brynell. Han försvarade sig kallblodigt och när motståndaren gjorde ett misstag precis innan tidskontrollen vände han partiet och slutförde vinsten på ett säkert sätt. Jonas Barkhagen var också under press från Linus Johansson men lyckades avveckla till ett slutspel med bonde mer och fixade fram en vinst. Matchvinsten var nu säkrad!

Allt gick inte vår väg. Lasse Karlsson verkade ha en säker vinst med pjäs mer men kunde inte hålla i sin sista bonde och partiet slutade med remi. På sista bord var Martin Lokander länge i trubbel. Men med hjälp av en fribonde lyckades han vinna kvalité och vann partiet till slut. Slutresultat blev hela 6-2!

Lund och Viking lyckades också vinna och nu möts dem, medan vi möter ännu en tuff motståndare, Eksjö. Lyckas vi vinna kan det bli en ren seriefinal mot Lund i sista ronden. Följ spänningen på http://live.schack.se/slutsammandrag2014/.

Diskussion

Inga kommentarer till "Storvinst mot Limhamn"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar