16mar2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Succé i allsvenskan

Det är en vecka sedan den dramatiska avslutningen i Elitserien då vårt förstalag lyckades återvinna titeln Idag var det dags för avslutningen i allsvenskan och stockholmsserien för lag 2-8. Inför sista ronden låg både andra- och fjärdelaget i ledningen (fjärde  laget var redan klara seriesegrare medan andralaget kunde vinna sin serie med ett bra resultat i sista ronden) medan för tredje-, femte- och sjättelagen handlade det om att undvika nerflyttning. I Stockholmsserien låg sjundelaget illa till, medan åttondelaget låg i mitten av serien.

Andralaget spelade i Division 1 Norra och hade i p raktiken avgjort serien när de slog huvudkonkurrenter Södra SASS i femte ronden med 5-3. I sista ronden behövde dem bara slå bottenlaget SS Gambit för att säkra seriesegern och det gjorde dem med 7-1. Det betyder inte en automatisk uppflyttning till Superettan, först väntar en kvalmatch mot Stockholms SS förstalag (ett tufft motstånd)som vann Division 1 Östra om en vecka. Lagledaren för lag 2 var Jonas Sandbom.

Fjärdelaget var som sagt redan klara segrare men avslutade stiligt med en 4½-3½ vinst mot en jämnbördig motståndare i Sällskapets tredjelag. Det var förresten deras tredja vinst med samma siffror. Staffan Olsén och Johannes Haddad var lagledare för laget som bestod mest av juniorspelare.

Tredjelaget behövde spela minst 4-4 mot Hässelby för att hänga kvar i Division 1. Matchen var väldigt jämn på pappret och så blev det också över schackbrädet. Tyvärr slutade med en 3½-4½ förlust och lagledaren Billy Bast får komma igen nästa säsong i Division 2.

Båda femte- och sjättelaget klarade sig kvar genom vinster mot SS Gambit 2 respektive Vallentuna i sista ronden. För sjättelaget var det särskilt spännande, de hamnade på samma match- och partipoäng som Farsta 3 men klarade sig kvar tack vare vinst i inbördesmötet. Lagledarna Jimmy Bast och Michael Eriksson har gjort ett bra jobb.

I Stockholmsserien hade sjundelaget (det så kallade ’gubblaget’) en direkt avgörande match mot Passanten 2 för att undvika nedflyttningen. Passanten hade ett bättre lag och vann tyvärr klart med 4½-½, Bele Ullmark var lagledaren. I Division 6 vann Rockaden 8 (tjejlaget) mot Kungstornet 4 för att ta en väl godkänt tredje plats i serien, Tina Börjevik Kovaniemi var lagledaren.

För att sammanfatta kan vi säga att vi vann tre serier (då tar vi med elitlagets vinst), tog en tredje plats, en femte plats och en sjätte plats och två lag blev nerflyttade. Ett godkänt resultat, lagledarna och spelarna kan känna sig stolta.

Alla tabeller kan du hitta i förra inlägget, och alla resultat på http://www.schack.se/?page_id=58.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Succé i allsvenskan"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar