07jul2024
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Svante Nödtveidt vann Minior-SM

Idag var det sista dagen för Schack-SM i Växjö och ett antal svenska mästare kröntes i de olika grupper. En av dem är från Rockaden och heter Svante Nödtveidt, Han vann Minior-SM (spelare födda 2011 och senare) med 7/9, en halv poäng före de närmaste förföljarna. Svante led sitt enda förlust i rond 5, men sedan vann tre raka partier för att gå upp i en ensam ledning. Han spelade remi i sista ronden och det visade sig räcka till segern.

Svante Nödtveidt från en tidigare tävling. Foto Lars OA Hedlund

Två andra rockadare deltog i Minior-SM. Julius Brogie kom på 15:e plats med 5 poäng och Filip Chivoiu på 16:e plats med 4½ poäng.

I Knatte-SM deltog också 3 rockadare. Albert Zadig slutade på 8:e plats med 5½/11, Rita Selberg Gorgis tog 14:e plats och Aldo Orlic 17:e plats båda med 5 poäng.

Diskussion

2 kommentarer till "Svante Nödtveidt vann Minior-SM"

  • Jonas skriver:

    Grattis Svante och alla andra!

  • Stefan Bryntze skriver:

    En av Rockadens stora talanger Sebastian Shi hade förmodligen kunnat vunnit Knatte-SM men valde att jaga erfarenhet och rating i Klass 2 istället. Sebastian gjorde en säker prestation med +-0 genom 3 vinster 1 remi och 3 förluster. Bra motstånd är bra träning men med gruppens näst högsta ranking blev det litet tapp. Bra då att Sebastian har förra månadens buffert där gick uoo +80 ranking.

Lämna en kommentar