08sep2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet, Tävlingar

Svenska Cupen har börjat

Den här helgen spelas 2 väldigt olika lagtävlingar- Skollags-NM för mellanstadiet på Schacksalongerna där svenska mästare och rockadenskola Mälarhöjden leder efter 2 raka 4-0 segrar, se föregående inlägg för detaljerna- och den återupplivade Svenska Cupen i Linköping. Svenska Cupen är en fyrmanna-lagtävling för klubbar där handikapp ges till lag med lägre genomsnittsrating, vilken gör tävlingen svårtippad! Rockaden har 2 lag med, där förstalaget är tävlingens högst rankade lag- inte nödvändigtvis en fördel!

I första ronden mötte Rockaden Västervik. Erik Blomqvist och Lasse Karlsson vann på de 2 första borden, medan Erik Hedman och Martin Lokander spelade remi på bord 3 och 4. Vanligtvis betyder det här en vinst med 3-1, men pga handikappsystemet räknades det som en 2-2 match. I nästa rond krossade killarna ett ganska starkt Manhemlag med 4-0! Det räknades som en 3½-½ vinst. Inför de fem sista ronderna ligger Rockaden 1 på fjärde plats.

Rockadens andralag har börjat ännu bättre. I första ronden vann de med 2½-1½ mot ett något starkare Örebro, som räknades också som 2½-1½ eftersom ratingskillnaden inte var så stor. I andra ronden vann de med samma siffror mot en ännu starkare motståndare, Schack 08 från Norrköping, och det räknades som en vinst med 3-1. Nu ligger de på andra plats. Laget består av ett kompisgäng- Nicolaj Zadruzny, Markus Örndahl, Martin Alarik och Vladan Nicolic. Det blir intressant att se hur högt de kan hamna. Ni kan följa livesändningen (från kl. 10) och resultat på tävlingens hemsida http://lass.no-ip.com/svenskacupen/nyheter.html.

Diskussion

Inga kommentarer till "Svenska Cupen har börjat"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar