27nov2016
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet, Resultat, Tävlingar

Svenska mästare!

Våra juniorer har gjort det igen! I augusti återerövrades mästerskapet i kadettallsvenskan och idag vann de juniorallsvenskan i Linköping. Det var klart redan efter fjärde rondens spel. Vi mötte Limhamn och tog ledningen efter ett glansparti av David Bit-Narva mot Joakim Mörling. Felix Tuomainen spelade remi mot Lars Åström men Axel Berglind tappade tråden i en jämn ställning och förlorade. Då avgjordes allt av Leo Crevatins parti mot Martin Ollén. Leo hade bytt en springare mot 4 bönder och bönderna visade sig starkare i slutspelet.

Vi vann matchen med 2½-1½ och tack vare att Stockholms SS spelade 2-2 mot Västerås hade vi en ointaglig ledning i matchpoäng. Sista matchen mot Västerås spelade inte så stor roll, men vi vann ändå med 2½-1½ efter att David tagit den enda segern. Vi slutade på perfekta 10 matchpoäng, 3 före Stockholms SS och 4 före Limhamn. David Bit-Narva var bästa poängplockare med imponerande 5/5.

Det segrande laget från vänster- Felix, David, Leo och Axel. Foto Lars OA Hedlund

Det segrande laget från vänster- Felix, David, Leo och Axel. Foto Lars OA Hedlund

I Division 2 kom vårt andra lag på sjunde plats bland 23 lag. Team Viking och Örgryte tog de två uppflyttningsplatserna (Manhem och Västerås 2 flyttades ner). I andra laget spelade Hampus Sörensen, Edvin Trost, Matija Svetic och Mohammedali Jeferli. Edvin tog flest poäng med 4½/6. Alla resultat kan ses här.

Stort grattis till Felix, Leo, David och Axel och lagledaren Martin Alarik!

Diskussion

5 kommentarer till "Svenska mästare!"

 • Daniel skriver:

  Starkt!

 • Patrik skriver:

  Grattis killar, mkt välförtjänt!!

 • Peter Sörensen Peter Sörensen skriver:

  Vilken förmåga våra ungdomsstjärnor har att leverera när det verkligen gäller, riktiga vinnarskallar!! Och alla dessa spelare kan fortsätta spela i Juniorallsvenskan i ytterligare flera år, vilken ljus framtid vi går till mötes!! Tack också till Martin, Mikael och Saida som följde med och gav våra lag de bästa förutsättningarna!!

 • Mikael Hedström skriver:

  Stort grattis till tappra spelare som slog underifrån och tampades med magsjuka, sömnbrist, borttappade väskor, en spelare som höll på att åka vidare till Mjölby, kalsongbrist och andra prosaiska hinder som att tvingas äta på en av Linköpings mer mediokra pizzerior. Stort tack till coach Martin, som satte upp laguppställningar som fintande bort de andra lagen, samt skapade skön stämning i gruppen. Nästa år står vi ännu starkare! Er något ibland virriga reseledare Micke

  Och grattis till lag 2 7eplacering, samt bra support av Edvin Trost mamma!

 • Jonas Sandbom skriver:

  Grattis!!!

Lämna en kommentar