29jun2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Theodor har chans på IM-norm

Efter 7 av 9 ronder i Visma Chess ligger vår junior Theodor Kenneskog nära en IM-norm. Han har spelat lysande och efter 2 inledande remier radade han upp 4 raka vinster. I rond 7 försökte han länge att vinna ett slutspel med bonde över mot indiske IM Subbaraman men fick nöja sig med remi. 5½ poäng efter 7 ronder är ändå långt över förväntan. Är jag rätt informerad behöver han en poäng på de 2 sista ronder för att klara en IM-norm. Han ligger tvåa i sin grupp, ännu bättre har göteborgaren Anton Frick Kockum gått, han har 6 poäng.

I GM-gruppen har Erik Blomqvist blandat och gett. Fredagen var en olycksdag med 2 förluster efter komplicerade partier. Då var chansen till en GM-norm redan borta. Idag vann han först ett långt slutspel mot Axel Smith och sedan hade ett spännande parti mot ledaren GM Jonny Hector. Till slut kollapsade Hectors ställning och Erik vann en pjäs och kort därefter partiet. Nu ligger han på 3½ poäng. Nye ledaren är finska IM Sipila på 5½ poäng som ligger bra till för en GM-norm.

I den andra IM-gruppen har det inte gått så bra för Martin Lokander. På fredag vann han visserligen sitt första parti mot indiern Kumar coh spelade sedan remi mot von Bahr. I dagens första rond hade han en lovande ställning mot GM Bellon men satte bort sig. Lika illa gick det i nästa rond mot dansken Carstensen. Martin har nu 2½ poäng och får inrikta sig på att avsluta på ett bra sätt. En annan svensk junior, Linus Johansson, leder gruppen med 5½ poäng.

Imorgon spelas de 2 sista ronderna med början kl. 9. Partier kan följas live på http://www.vismachess.com/live/.

Diskussion

En kommentar till "Theodor har chans på IM-norm"

Lämna en kommentar