01jul2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Theodor missade chansen

Tyvärr föll Theodor Kenneskog på mållinjen i sin jakt efter en IM-inteckning. Han behövde 1 poäng på söndagens 2 partier. I rond 8 mötte han Philip Lindgren med svart och hamnade i ett tornslutspel med bonde mer. Tyvärr gick det inte att vinna, så han fick nöja sig med remi. I sista ronden hade han vit mot den rutinerade danska IM Jens Ove Fries Nielsen. Det är svårt att spela på remi och Theodor spelade nog för passivt. Hans ställning försämrades drag för drag och till slut råkade han ut för ett mattanfall. Han slutade på delad tredje plats, en poäng efter segraren Anton Frisk Kockum som tog en IM-norm. Ett tungt slut för Theodor efter en lysande insats (han gick upp många Elopoäng) men han kommer säkert att få fler chanser.

Martin Lokander avslutade stabilt med två remier och slutade på 3½ poäng, ett resultat i nivå med hans rating. Känner jag Martin är han säkert inte nöjd. GM Sriram från Indien och Linus Johansson delade segern på 6½ poäng, Linus tog dessutom en IM-norm.

I GM-gruppen fick Erik Blomqvist först en remi mot dansken Mads Andersen. I sista ronden hade han svart mot Viktor Nithander och vann en bonde ganska snabbt. Erik förde partiet till en säker vinst i slutspelet och slutade på delad fjärde plats med 5 poäng. Ett bra resultat (han gick upp några elopoäng) men med en bättre start kunde han ha utmanat om en GM-norm. Finske överraskningen Sipila vann tävlingen på 6½ poäng, en halva före svenskarna Hector och Semcesen. Sipila och Semcesen tog GM-normer.

Vismaturneringen lyckades med sitt uppsåt- fyra spelare tog normer och tre av dem var svenska. Ingen rockadare lyckades tyvärr men Erik, Martin och Theodor är alla unga och ambitiösa spelare och kommer säkert att kunna göra ännu bättre resultat i framtiden. Alla resultat från de här tävlingar kan hittas på Chess Results eller på http://www.vismachess.com/.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Theodor missade chansen"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar