15jul2017
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Tikkanen på väg mot titeln

Jag är förhoppningsvis förlåten om jag inleder med det mest uppmärksammade partiet idag även om inga rockadare var inblandade. Hans Tikkanen och Nils Grandelius delade ledningen i SM-gruppen och deras möte var ett slags finalparti. Partiet var ganska jämn tills Nils gjorde ett stort misstag och Hans vann. Nu behöver Tikkanen bara en remi i sista ronden för att säkra titeln.

Erik Blomqvist spelade remi efter en hård kamp med Axel Smith och har 4½ poäng, 1½ poäng bakom Tikkanen. Därmed kan han inte längre försvara sin titel.

I Junior-SM var det två Rockadenderbyn idag. Axel Berglind pressade för hårt mot Hampus Sörensen och förlorade. Axel ligger fortfarande delad tvåa men är två poäng bakom ledaren Jung Min Seo och med två ronder kvar är det svårt att komma ikapp. Felix Tuomainen tog sin första vinst idag mot David Bit-Narva när David också pressade för hårt i en remiställning.

Thomas Engqvist vann mot Josef Ask i Mästareliten och nu ligger en halva efter ledarna Ralf Åkesson och Oscar von Bahr med två ronder kvar.

Några juniorer med chansen på titlar är Leo Crevatin och Edvin Trost som ligger fyra och femma i Kadett-SM och Philip Sandberg som ligger fyra i Minior-SM.

Bland många andra kan vi nämna Rado Jovic som nu har fem raka segrar i Veteran Allmän.

SM-gruppen spelas klart imorgon, alla andra grupper på söndag. Följ med på schack.se och också på den här sidan självklart!

 

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Tikkanen på väg mot titeln"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar