12mar2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Tredje laget vann i Division 2

Senaste helgen var den sista allsvenska helgen för säsongen (Elitserien och Superettan spelas klart kommande helgen) och därmed sista lagmatchen för många av våra spelare. Sju av våra åtta lag var i aktion ( första laget spelar i Elitserien), fem av dem på hemmaplan.

Låt oss börja med det roligaste först. Tredje laget ledde sin serie (Grupp 1 i division 2) inför sista ronden och behövde bara en matchpoäng för att säkra segern. I vissa fall kunde en knapp förlust också räcka. Vi mötte Bollmora på hemmaplan, ett inte ofarligt lag med några toppspelare. Ett par timmar in i matchen såg det jämnt ut. Våra spelare på de 2 första borden, Joakim Isheden och Jan Ullén var under tryck och endast undertecknad på bord 4 och Rickard Wiberg på sista bord stod bättre. Men matchen svängde till vår fördel. Joakim och Janne förlorade som väntat, men Mehrdad Jafarzadeh och lagledaren Billy Bast spelade ut sina motståndare från jämna ställningar, medan Niclas Lindbom spelade remi. Ställningen var 2½-2½ med 3 partier kvar. Det roliga var att vi stod bättre i alla pågående partier. Jag och Rickard hade förstorat våra fördelar medan Bosse Kyhle höll på att spela ut Mats Bergqvist, Bollmoras starkaste spelare med över 2200 i rating. Strax efter tidskontrollen slutförde Bosse vinsten i ett slutspel med olikfärgade löpare i vad var dagens starkaste prestation.

Under tiden hade Rickard tappat kvalité i tidsnöden och ställningen var högst oklar. Jag hade en ganska klar vinstställning men Billy bad mig att bjuda remi så att vi skulle säkra seriesegern. Min motståndare tackade snabbt ja och saken var klar. Att Rickard sedan lyckades vinna efter att hans motståndare gjorde en blunder så att vi vann matchen med 5-3 var gräddan på moset.

Tredje laget har en mycket kapabel lagledare i Billy Bast och en bra laganda. Jag nämner de spelare som spelade minst hälften av de 6 matcherna- Joakim Isheden (enda spelaren som spelade alla 6), Niclas Lindbom, Mehrdad Jazarfadeh, Tony Hanoman, Lennart Örnmarker, Billy Bast, Arne Johansson, Douglas Kårenlöv och Rickard Wiberg.

Andra laget åkte till Västerås för att möta Västerås andra lag. Vi var försvagad men Västerås lag var inte så mycket bättre. Matchen blev tyvärr en stor besvikelse, endast tre spelare fick remi och vi förlorade med 1½-6½. Det visade sig att en vinst ändå skulle inte ha räckt till seriesegern men nu ramlade vi ner till femte plats. Också på resa var femte laget som förlorade mot Schack 78 med samma siffror men i deras fall mötte dem ett mycket bättre lag och slutade tvåa i serien så lagledaren Jimmy Bast var nog ganska nöjd med säsongen ändå.

Fjärde laget mötte Farsta 3 på hemmaplan och gjorde en tapper insats mot ett bättre lag. Till exempel slog Emil Berglind en spelare med nästan 400 poäng mer i rating. Men till slut föll dem med 3½- 4½. De slutade sexa i sin serie och undvek nerflyttning i alla fall.

I Stockholmsserien lyckades sjätte laget vinna sin sista match mot Delectus med 3-2 och slutade fyra i serien. Sjunde laget hade chansen att ta en av de två uppflyttningsplatser. Länge såg det mörkt ut men Ulf Wallgren blev hjälten genom att vinna ett spännande parti och säkra 2½-2½ mot Passanten 2. Det visade sig räcka för att sno andra platsen från Wasa 3 med ett halvt partipoäng! Vi har ett allsvenskt lag till nästa säsong, grattis till Bele Ullmark och hans ’gubbar’.

Åttonde laget, tjejlaget, slutade säsongen på ett bra sätt med en 3½-1½ seger mot Stora Vika och slutade fyra i Division 6. Lagledaren Tina Börjevik gjorde ett bra jobb med små resurser.

Alla resultat och sluttabeller kan du hitta på http://www.schack.se/?page_id=58. Jag tackar alla lagledare och spelare för den här säsongen och hoppas att alla spelar även nästa säsong. Och glöm inte att Rockaden har en serieseger till inom räckhåll, nämligen Elitserien. Följ kampen i Våsterås 15-17 mars!

 

 

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Tredje laget vann i Division 2"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar