23nov2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Tredje raka segern i Elitserien

Tredje ronden i Elitserien och Superettan spelades idag på Täby Park Hotel. Rockaden hade en tuff motståndare i Eksjö SK, som hade tre stormästare med mot våra två (Lasse Karlsson vilade idag). Matchen började med att Robert Bator fick in en spelöppningsfälla mot Håkan Thörnert. Det ledde till bondevinst och bättre ställning. Man fick inte vara glad särskilt länge eftersom Martin Lokander på sista bord förlorade en bonde utan kompensation. De andra partierna var ganska jämna. Första partiet att ta slut var Jonas Barkhagens batalj mot Per Vernersson. Jonas fick inte ut någonting i spelöppningen och det slutade i remi. Under tiden hade Bartosz Socko snabbt spelat ut sin landsman Jacek Gdanski och avgjort med en torndubblering på sjunde raden. Erik Hedman och Thomas Engqvist tog var sin remi med de svarta pjäserna mot Axel Ornstein respektive Jasmin Bejtovic. Robert konverterade sin fördel utan problem och vi ledde med 3½-1½.

Vår nye polska stormästaren Bartosz Socko briljerade idag. Foto Lars OA Hedlund

Vår nye polska stormästaren Bartosz Socko briljerade idag. Foto Lars OA Hedlund

På andra bord mötte Erik Blomqvist Eksjös danske stormästaren Alla Stig Rasmussen. Partiet var länge ganska låst men i tidsnöd gjorde Rasmussen ett oförsiktigt bondedrag och Erik slog till med ett pjäsoffer som ledde till en förintade anfall. 4½ poäng och segern var klar! Då spelade det mindre roll att Michael Wiedenkeller spelade bort en något bättre ställning mot Pontus Carlsson i tidsnöd och förlorade. Martin hade kämpat länge med en dålig ställning men det gick inte att hålla i längden och matchen slutade med 4½-3½.

Lagledaren Jonas Barkhagen spelade stabilt under helgen och kunde glädja sig åt tre raka segrar. Foto Lars OA Hedlund

Lagledaren Jonas Barkhagen spelade stabilt under helgen och kunde glädja sig åt tre raka segrar. Foto Lars OA Hedlund

Team Viking vann stort mot Limhamn och tog över ledningen 1½ partipoäng före oss. Lund har också vunnit tre matcher, ligger en partipoäng efter oss.

Det blev en spännande match också för andra laget i Superettan. Mot Limhamns andra lag tog vi ledningen efter en elegant vinst av Theodor Kenneskog på första bord. Limhamn vände till ledning med 3-2 men i vad som var en nyckelmatch lyckades Joar Ölund vända en dålig ställning till vinst för att kvittera. Vladan Nikolic lyckades vinna ett slutspel och lagledaren Jonas Sandbom kunde ta halvpoängen som behövdes för en seger med 4½-3½.  Nu delar andra laget andra plats med tre andra lag, 2 poäng bakom ledaren SS Manhem men har sämst partipoäng i nuläget. Ändå en mycket bra start av andralaget.

Ingen spelare lyckades vinna tre matcher men bägge Erik Blomqvist och Erik Hedman tog 2½ poäng i första laget, medan Theodor Kennskog och Krum Berovski gjorde samma bedrift i andra laget. Ni kan hitta alla resultat på http://www.schack.se/allsvenskan/.

Diskussion

Inga kommentarer till "Tredje raka segern i Elitserien"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar