13jul2019
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Tredubbelt Rockadenledning i Mästarklassen

Bara två dagar (och för de flesta två partier) återstår i Schack-SM och bäst går det för Rockaden i Mästarklassen. Efter rond 6 delade Leo Crevatin och Vladan Nikolic ledningen och spelade remi inbördes. Bland spelarna en halva efter kunde bara Nicolaj Zadruzny vinna och nu leder klubbkompisarna Leo, Vladan och Nicolaj på 5/7. Idag möter Nicolaj Vladan och Leo Axel Tiger-Norqvist. Chansen för en rockadenseger i den här tävlingen måste vara ganska hög.

Nicolaj Zadruzny gick bra i Blixt-SM och delar ledningen i Mästarklassen. Foto Lars O A Hedlund

Första SM-titel delades ut på torsdag kväll till IM Tommy Andersson som vann Blixt-SM på imponerande 10/11. Bästa rockadare var Nicolaj Zadruzny på sjunde plats med 8½ poäng, hela 175 spelare deltog.

I SM-gruppen ligger Erik Blomqvist tvåa på 4½/7, en halv poäng efter ledaren Tiger Hillarp-Persson. I rond 6 pressade Erik Pia Cramling hårt men partiet slutade till sist i remi, liksom mötet med Kaan Kücüksari i rond 7. Michael Wiedekeller ligger mitt i fältet med 3½/7 efter att ha också spelat två remier i rond 6 och 7.

I Junior-SM tog Hampus sin femte seger i rad och ligger nu delad tvåa. Det kan dock bli svårt att hinna ikapp Isak Storme som leder på 6/7.

I Minior-SM har det inte gått så bra för våra spelare. Bäst ligger Viktor Wikman till med 4½/7, men han är hela 1½ poäng efter ledaren Axel Falkevall. Herman Enhom och Elias Bäcklund har 4 poäng.

Bland klassspelarna kan vi nämna Fredrik Jacobsen som leder sin grupp på 4½/5 och Michael Eriksson som delar ledningen i sin grupp på 3½/5.

Man kan följa livesändningen och resultatrapporteringen på schack.se. Min slutrapport kommer på söndag kväll.

Diskussion

Inga kommentarer till "Tredubbelt Rockadenledning i Mästarklassen"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar