21sep2014
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Tuff avslutning i Europacupen

Det blev ingen rolig avslutning för Rockaden i Europacupen. Efter fyra ronder hade man 6 matchpoäng och fick därmed möta ett av de bästa lag i rond 5, SHSM  Nashe Nasledie från Ryssland. Än en gång skilde mer än 200, i vissa fall mer än 300 ratingpoäng på varje bord. Det blev en ny förlust med 0-6. Martin Lokander spelade upp en vinstställning mot GM Ivan Popov men missade sin chans och förlorade till slut.

I nästa rond mötte vi Gros Xake Taldea från Spanien. Även då var vi lägre ratade på varje bord men matchen blev mycket spännande. Erik Blomqvist förlorade snabbt mot världsspelare Naiditsch. Erik Hedman vann och Martin Lokander förlorade, vi låg då under med 1-2. Men det såg lovande ut på de andra borden. Ett tag ledde alla våra spelare – Emil Hermansson, Thomas Engqvist och Theodor Kenneskog- med pjäs i slutspelet. Trist nog blev det tre remier. Åtminstone Emil och Theodor missade vinstmöjligheter och matchen slutade 2½-3½.

I sista matchen blev det ännu en match mot högre rankade motståndare (en klubb från Zurich), även om det inte skilde så mycket den här gången. Erik Blomqvist tog en meriterande seger mot GM Christian Bauer men Emil och Erik Hedman förlorade och det blev remi på de tre sista borden för en ny förlust med 2½-3½. Rockaden slutade på 33.e plats vilken var en lätt besvikelse. Vi hade otur med lottningen och oflyt i själva spelet. En ljuspunkt var att Erik Hedman lyckades ta sin tredje IM-inteckning. Han måste få dispens från FIDE för att få titeln eftersom hans inteckningar innefattar inte tillräckligt många partier, vi får helt enkelt hålla tummarna.

SOCAR vann hela tävlingen före en av våra motståndare Novy Bor. Team Viking slutade på en mycket bra 13:e plats. Visserligen hade de lättare lottning än oss, men de spelade också bra särskilt Evgenij Agrest som var obesegrad på första bord.

Diskussion

Inga kommentarer till "Tuff avslutning i Europacupen"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar