24feb2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Tuff match i Eksjö

I fredags åkte ett gäng av våra elitspelare tåg och bil till Eksjö för att spela en bortamatch i Elitserien. Vi hade inte vårt bästa lag med (bl a spelade Erik Blomqvist i Cappelle La Grande i Frankrike) och visste på förhand att det skulle bli en tuff match. När matchen väl började kl. 12 på lördag visade det sig att Eksjö saknade några av sina bästa spelare också. Det betydde att på pappret att matchen var ganska jämn på de 6 första borden medan Rockaden hade en fördel på de 2 sista borden.

Matchen började inte på bästa sättet för oss. Två spelare – Erik Hedman på bord 5 och Theodor Kenneskog på bord 7- skaffade sig snabbt en klar fördel. På de andra borden var det antingen oklart eller sämre för oss. Lasse Karlsson på bord 1, Jonas Barkhagen på bord 2 och Robert Bator på bord 4 var alla under press. Robert fick möta före detta svenska mästare Axel Ornstein och var illa ute, men när Axel missade en mycket lovande fortsättning kunde Robert utjämna och spelarna tog remi. När Jonas motståndare Nedeljko Malesevic valde att inte spela vidare och tog remi då började jag hoppas att vi skulle vända matchen.

Erik kunde avveckla på ett snyggt sätt till ett slutspel med 2 merbönder, och trots att Håkan Thörnert (som har spelat för Rockaden i Lag-DM)kämpade länge kunde bara partiet sluta på ett sätt. När Stefan Bryntze på bord 8 spelade ut sin lägre rankade motståndare från en jämn ställning, då ledde vi plötsligt med 3-1. Men det började se mörkt ut. Lasse hade fått ge upp en bonde mot Jasmin Bejtovic och kämpade för remi. Thomas Engqvist hade länge en jämn ställning mot Per Vernersson men strax innan tidskontrollen tappade han en bonde och hade problem. Jacob Henriksson hade avvecklat mot ett slutspel med olikfärgade löpare och lika bönder som såg ut som en säker remi. Men ställningen var inte så enkel och efter ett tempoförlust var Jacob tvungen att ge upp en bonde och var pressad. Under tiden hade Theodor vunnit en bonde men hans motståndare hade ordentligt med motspel. Alla tre resultat kändes möjliga.

Lasse verkade vara nära remi i ett tornslutspel med bonde under, men Bejtovic visade upp mycket bra teknik och kunde vinna till slut. I mörkrets stund visade Theodor upp en storartad kämpaglöd och utmanövrade sin motståndare i ett mycket lurigt löparslutspel. 4-2 och nu kunde vi inte förlora i alla fall. Tyvärr visade det sig att Jacobs ställning var omöjlig att hålla. Sist kvar var Thomas som kämpade länge men när Vernersson skaffade en fribonde var på bägge flyglar var uppgiften omöjlig och till sist fick vi konstatera att vi hade tappat vår första poäng för säsongen- slutresultatet blev 4-4.

Inför slutspelet leder Rockaden ändå elitserien med 11 matchpoäng, samma som Limhamn men med 3 partpoäng mer. Team Viking och Lund har 10 poäng. I slutspelet (15-17 mars i Västerås) kommer vi att möta Lund, Limhamn och Västerås. Således har vi fortfarande allt i egna händer. Tre vinster och saken är klar. Det lär bli väldigt spännande.

Diskussion

Inga kommentarer till "Tuff match i Eksjö"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar