08jul2017
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Tung start för Blomqvist

Axel Berglind delar ledningen i Junior-SM efter vinsten mot David Bit-Narva. Foto Lars OA Hedlund

Efter  två dagars spel i SM i Eriksdalshallen kan man konstatera att det blir svårt för Erik Blomqvist att försvara sin titel. I första ronden kom han sämre mot Jonny Hector med svart men lyckades vända en skarp ställning till en fördel som tyvärr försvann under tidsnöden. Slutspelet såg ändå ut som remi men Erik spelade för hårt på vinst och förlorade till slut. I andra ronden fick han inte ut något med vit mot Hans Tikkanen men kunde ändå styra partiet mot remi. Hector och Axel Smith leder på 1½ poäng, Blomqvist delar sista platsen en poäng efter.

I Junior-SM var det bara Axel Berglind som lyckades vinna. Klubbkompisen David Bit-Narva stod länge på vinst men tappade tråden och Axel lyckades vända. Felix Tuomainen hade ett gyllene läge mot högst rankade Tom Rydström men missade vinstdraget och fick bara remi. Hampus Sörensen stod bra i spelöppning mot Jung Min Seo men ett par inexakta drag ledde till underläge och förlust så småningom.

Thomas Engqvist fick en kanonstart i Mästarelit när han vann förvåningsvärt enkelt med de svart pjäserna mot GM Thomas Ernst. Vi noterar också en vinst för Dan Eriksson i mästarklassen.

I weekendtävlingarna går det bäst för Björn Ankarling i sista gruppen som har vunnit alla sina tre partier. Leo Crevatin, Edvin Trost och Andreas Ohlsson har alla 2 poäng i sina respektive grupper.

Man kan följa livesändningen på schack.se från kl. 14 varje dag.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Tung start för Blomqvist"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar