18jul2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Tunga dagar i Sunne

De två senaste dagar har inte varit särskilt lyckosamma för Rockaden. Det har varit mest remier och förluster för våra spelare. Visserligen håller Erik Blomqvist stilen bra med två remier mot Jonny Hector och Hans Tikkanen. Mot Tikkanen var Erik hårt pressat men lyckades uppnå en studieartad remi med pjäs under. Han ligger trea i SM-gruppen med 4,5 poäng, men kommer att ha svårt att komma ikapp den klara ledaren Nils Grandelius som har 6/7.

I Junior-SM är David Bit-Narvas chanser på titeln små efter en förlust idag. Han ligger trea med 4/7, en poäng bakom två ledare. Hampus Sörensen har tre poäng, ett bra resultat med tanke på hans relativt låga rating.

Michael Wiedenkeller är visserligen tvåa i Mästareliten (4,5/7) men ligger hela 1,5 poäng bakom ledaren Tom Rydström. Michael har helt enkelt spelat för många remier. Joar Ölund förlorade idag och har 3 poäng.

I Minior-SM igår satte Philip Sandberg tyvärr bort sig i en vinstställning mot Ludvig Carlsson. Idag visade han styrka genom att vinna två partier. Nu ligger han tvåa, en halva efter Ludvig. Chansen finns fortfarande kvar.

I klasstävlingarna har det gått sämre de senaste dagarna, men två spelare är fortfarande med i toppen. Michael Backman(4/5) och Michael Eriksson (3,5/5) ligger i delad ledning i varsin grupp.

Jag återkommer med en stor rapport efter sista ronden på söndag. Tills dess följ tävlingarna på schack.se. Bra kommentarer finns också på schacksnack.se eller larsgrahn.blogspot.se.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Tunga dagar i Sunne"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar