16okt2016
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet, Resultat, Tävlingar

Två nya segrar i Kosta

Söndagens rond i Kosta bjöd på två livsviktiga uppgörelser för Rockadenlagen. Förstalaget mötte Limhamn, alltid en tuff utmaning, medan andralaget mötte Horndal, ett lag som vi måste slå om vi ska undvika nerflyttning. Det blev två mycket spännande matcher.

Förstalagets match mot Limhamn utvecklades till en stenhård fajt. Erik Blomqvist och Jonas Barkhagen tog två imponerande segrar för oss, men Limhamn replikerade med segrar för Stellan Brynell och Linus Johansson. Efter Krum Berovskis remi på sista bord, stod det 2½-2½ efter första tidskontrollen.

Lagledaren Jonas Barkhagen visade vägen med en seger mot Jonny Hector. Foto Lars OA Hedlund

Lagkaptenen Jonas Barkhagen visade vägen med en seger mot Jonny Hector. Foto Lars OA Hedlund

I de tre återstående partierna stod Theodor Kenneskog på förlust, medan Jon Ludvig Hammer och Thomas Engqvist hade fördel. Det blev de väntade resultaten för Theodor och Jon Ludvig, så det var upp till Thomas att föra ett damslutspel med bonde mer till vinst och det gjorde han glädjande nog. Vinst med 4½-3½!

Jon Ludvig Hammer utmanövrerade Christian Jepson till slut. Foto Lars OA Hedlund

Jon Ludvig Hammer utmanövrerade Christian Jepson till slut. Foto Lars OA Hedlund

Nu leder vi Elitserien tillsammans med Lund på 6 matchpoäng. En poäng efter ligger Team Viking och Malmö, som spelade 4-4 mot varandra i tredje ronden.

Andralaget hade skrällt i rond 1 och 2 och nu mötte de Horndal, som hade förlorat sina två första matcher men hade ändå ett något bättre lag på pappret. Rockaden gjorde rent hus på de lägre borden- Stefan Bryntze, Vladan Nikolic, Leo Crevatin och Martin Alarik vann på bord 5-8. Horndal såg ut att göra detsamma på de högre borden och vann visserligen på bord 1-3. Undantaget var på bord 4 där David Bit-Narva var illa ute väldigt länge men lyckades klara remi till slut och den här matchen slutade också 4½-3½ till oss.

Sammandraget gick lite i ungdomens tecken. Felix och David debuterade i första laget i rond 1 med två remier, medan Leo Crevatin gjorde en stark insats i andra laget med 2 poäng på tre matcher. Bästa poängplockare under helgen var Erik Blomqvist och Thomas Engqvist i förstalaget och Stefan Bryntze i andralaget som alla tog full pott.

Att förstalaget vann tre raka matcher var mycket glädjande men inte oväntat, men att andralaget lyckades ta 4 matchpoäng är inget annat än sensationellt. Alla resultat kan studeras här.

 

Diskussion

4 kommentarer till "Två nya segrar i Kosta"

Lämna en kommentar