17mar2018
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Två segrar för Elitlaget

På Scandic Foresta i Lidingö spelas just nu slutsammandraget av Elitserien. Malmö AS har redan tagit SM-titeln efter två lätta segrar mot Kungstornet och Stockholms SS, inget annat lag kan gå ikapp. Med en rond kvar (spelas kl. 10 imorgon) återfinns spänningen i kampen om andra/tredje plats och i botten.

Rockadens första lag började på söndag med att vinna en spännande match mot Lund med 4½-3½. Det mest anmärkningsvärda var kanske att alla fem vinster i matchen togs med de svarta pjäserna! Lyckligtvis tog Rockaden en vinst mer än Lund, vinnarna hette Lars Karlsson, Jonas Barkhagen och Robert Bator.

Robert Bator tog en viktig seger med svart i matchen mot Lund. Foto Lars OA Hedlund

Idag mötte vi Eksjö och det blev ännu en nagelbitande match. Vi hade en ratingfördel på de lägre borden men partierna där slutade med remi. I stället fick vi vinster på bord 1 och 2 genom Erik Blomqvist och Jon Ludvig Hammer och en vinst till på bord 4 där Michael Wiedenkeller vände en ofördelaktig ställning. Seger med 5½-2½ alltså. Samtidigt slog Lund överraskande Team Viking med 4½-3½.

Allt detta betyder att det blir en direkt avgörande match om andra plats mot Team Viking imorgon. Vi har samma matchpoäng men sämre partipoäng så vi måste vinna matchen för att ta andra platsen. Samtidigt hotas vår nuvarande tredje plats bakifrån av Limhamn, som har två matchpoäng och två partipoäng färre än oss och kan gå förbi om de slår Farsta och vi förlorar mot Viking.

I botten är Uppsala redan klar för nedflyttning medan det blir en direkt avgörande match mellan Kungstornet och Eksjö (Kungstornet måste vinna) för att undvika den andra nedflyttningsplatsen. Wasa och förmodligen Västerås kommer att flyttas upp från Superettan, det avgörs också imorgon.

Det kommer att spelas en match till imorgon som är minst lika viktig för Rockaden, nämligen andra lagets kval mot Alingsås för en plats i Superettan. Det spelas i Hägerstensåsen imorgon med början kl. 11. Intresserade kan ta sig antingen till Lidingö eller Hägersten imorgon för att ta del av lagschack på sitt mest spännande. Eller man kan följa det hela på nätet, här finns länkar till resultatrapportering och livesändning. Det blir intensivt…

Diskussion

Inga kommentarer till "Två segrar för Elitlaget"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar