25mar2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Två seriesegrar i Allsvenskan

Jag har redan rapporterat om första lagets kamp i Elitserien (slutade trea) och andra lagets i Superettan (åtta, men hängde kvar). Men vi har sex lag till i den allsvenska seriesystem som också spelade sina sista matcher i söndags, det är dags att rapportera om deras äventyr.

Tredje och fjärde laget spelar i samma grupp i Division 2. Tredje laget ledde inför sista ronden och tog en 4½-3½ seger mot Järfälla som säkrade en klar serieseger. De spelar i Division 1 nästa år. Segern visade sig vara viktig för fjärde laget också. De vann sin match mot Stockholms SS 2 men hängde kvar tack vare att Järfälla inte vann mot tredje laget. Tala om maximal utdelning.

Femte och sjätte lag spelar i var sin grupp i Division 3. Femte laget spelade 4-4 mot Faringe-Rånäs och slutade på femte plats i sin serie. Sjätte laget förlorade med 3-5 mot Wasa 3 men hängde ändå kvar på sjätte plats eftersom lagen efter dem också förlorade.

Sjunde laget spelar i Division 5 i Stockholmsserien, fortsättningen på Allsvenskan. De slog Sollentuna 2 med 3-2 och vann serien, får spela i Division 4 nästa säsong. Åttonde lag var redan klara på sjätte och sista plats i Division 6,  och förlorade sista matchen också. Division 6 är den lägsta divisionen så de flyttas inte ner. De har haft svårt att få ihop ett lag under säsongen, vi får hoppas det blir bättre nästa säsongen.

Två seriesegrar, en tredje plats och inga nerflyttade lag får räknas som en ganska bra säsong. Alla resultat kan hittas här.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Två seriesegrar i Allsvenskan"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar