03jul2018
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Wiedenkeller ångar på

Schack-SM fortsätter i skuggan av fotbolls-VM. Spelet pågick för fullt under Sveriges match mot Schweiz, man kan undra hur fokuserade alla var. En som inte verkar ha det problemet är Michael Wiedenkeller i Mästareliten. Efter en inledande remi har han nu vunnit 3 raka partier och tagit den ensamma ledningen i tävlingen. Johan Furhoff och Andreas Landgren ligger en halva efter, imorgon möter Michael Andreas och på fredag Johan.

Erik Blomqvist har återhämtat sig något efter sin tunga start och spelat remi mot Jonny Hector och Pia Cramling. Idag försökte han länge mot Pia men trots en merbonde gick ställningen inte att vinna. Hans Tikkanen leder tävlingen före Grandelius och Hector.

Med 3½ poäng efter fyra matcher har Michael Wiedenkeller anledning att vara nöjd. Foto Lars OA Hedlund

I Junior-SM ligger Hampus Sörensen bäst till av våra spelare på 2½ poäng, en poäng efter ledaren Isak Storme. Leo Crevatin har 1½ och Axel Berglind 1 poäng.

I Kadett-SM har Philip Sandberg 2 poäng efter tre ronder och lika många poäng har Herman Enholm, Viktor Wikman, Simon Sandberg och Lucas Willstedt i Minior-SM. Gabriel Svorono har tagit 2 poäng i Mästarklassen, David Bit-Narva en poäng mindre.

I de olika klasstävlingar har det gått bäst för Bengt Eriksson som har börjat med 2/2. Andreas Ohlsson, Björn Ankarling och Peter Silins ligger alla på 1½ poäng.

Tävlingen fortsätter imorgon, kolla schack.se för alla resultat och länkar till livesändningen.

 

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Wiedenkeller ångar på"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar