14sep2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Wiedenkeller mot Aronian i World Cup

I lördags började World Cup i Baku, Azerbaijan. Det är en knockouttävling med hela 128 spelare, varav många av världens bästa- de åtta topprankade är Topalov, Nakamura, Caruana, Giri, So, Kramnik, Grischuk och Ding Liren.

Endast en svensk spelare är med, vår egen Michael Wiedenkeller och han representerar Luxemburg där han är bosatt. Han slapp möta de åtta bästa men prickade in nummer nio- ingen annan än Levon Aronian som har varit världstvåa och kommer direkt från en seger i den extremt starka tävlingen Sinquefield Cup där Aronian distanserade hela världseliten med bland andra Carlsen och Anand. Med andra ord nästan det svåraste motståndet man kan tänka sig.

Michael Wiedenkeller under en tidigare tävling.

Michael Wiedenkeller under en tidigare tävling.

I första partiet (varje match består av två partier, följt av snabbschackspartier om det slutar 1-1) spelade Wiedenkeller svart och offrade en pjäs för fyra bönder. Ett bra byte kan man tänka sig men Aronian hade en konstant press mot Wiedenkellers kung och vann till slut. I andra partiet avvecklade Wiedenkeller till ett slutspel som länge var ganska jämnt men Aronian lyckades till slut hitta en vinstväg. Matchen slutade inte oväntat 2-0 till Aronian men jag utgår ifrån att det var en rolig upplevelse för Michael att tampas mot en av världens bästa spelare.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Wiedenkeller mot Aronian i World Cup"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar