14jul2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Wiedenkeller på väg mot vinst

Ifjol vann Rockaden tredubbelt i Mästareliten, den näst starkaste tävlingen i SM efter SM-gruppen. Då var Michael Wiedenkeller trea efter Erik Blomqvist och Erik Hedman. Nu håller Michael på att vinna och gå upp i SM-gruppen nästa år. Han spelade remi mot närmaste konkurrenten Theodor Kenneskog idag efter hård kamp och leder med en poäng inför sista ronden imorgon och har dessutom mycket bättre kvalité. Hans vinst är kanske redan klar, men för säkerhets skull behöver han en remi imorgon.

I Junior-SM gick det inte lika bra för Martin Lokander idag. Han förlorade mot främsta rivalen Philip Lindgren och ligger nu en halva efter. Philip har en något lättare lottning i sista ronden så mycket måste till om Martin ska förbi imorgon. Vi håller tummarna…

I SM-gruppen är det mycket spännande inför sista ronden. Hans Tikkanen leder med en halva efter att ha överlevt ett sämre slutspel mot Erik Hedman. Hedman kan ha missat ett par vinstlägen under partiet. Tikkanen skuggas av en trio bestående av Axel Smith, Nils Grandelius och Bengt Lindberg. Erik Blomqvist spelade en snabbremi idag mot Pia Cramling och har 3½ poäng, en halva mer än Hedman. I sista ronden som börjar klockan 12 möter Blomqvist sistplacerade Varaala, medan Hedman möter Grandelius. Det lär bli intressant.

I weekendtävlingen har 3 av 5 ronder spelats och bäste rockadare är Gustav Halvarsson som leder sin grupp efter 3 raka segrar. Martin Hede har tagit 2½ poäng i sin grupp, medan Johan Arrenius, Pontus Echardt och Edvin Björklund har alla 2 poäng. Vi kan ha gott hopp om fler pallplatser.

Och icke att förglömma- det spelas mer än schack på varje SM. Rockaden spelade sin traditionella fotbollsmatch mot resten av Sverige i torsdags. Matchen var begränsad till spelare födda 1996 och senare och Rockaden tog en storseger med 7-0! Jag har ingen information om målskyttar men väl en bild på det segrande laget.

Oslagbara

SM avslutas som sagt imorgon.  Ni kan följa livesändningen på www.schack.se och alla resultat på http://www.visitsodradalarna.se/sv/schacksm2012/Resultat–Partier/Resultat-och-lottning/.

Diskussion

Inga kommentarer till "Wiedenkeller på väg mot vinst"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar