18aug2019
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Wiedenkeller vann Göteborg Open

Michael Wiedenkeller överraskade när han tog hem segern i Göteborg Open på 6½/8. Han delade förstaplatsen med två andra IM, Petro Golubka och Quang Long Le men hade bästa särskiljningen. Erik Blomqvist slutade sexa en halva efter.

Göteborg Open var en del av Manhem Chess Week, och huvudattraktionen var GM-tävlingen som föregick Göteborg Open, där Michael Wiedenkeller och Erik Blomqvist också deltog. Där vann junioren Jung Min Seo på imponerande 7/9 och säkrade en GM-norm. Erik kunde ha kommit upp på samma poäng men kunde inte vinna mot Michael i sista ronden och slutade tvåa, Michael kom sexa på 4½/9.

Samma trio skulle spela en avgörande roll på sista dagen av Göteborg Open. Michael var den enda spelaren som vann alla sina snabbschackspartier (Erik förlorade till exempel mot Anton Frisk Kockum) och ledde också inför sista dagen som enda spelaren på 5½/6.

I rond 7 mötte han Erik och blev hårt pressad i slutspelet men lyckades klara remi. I sista ronden var det dags för Jung Min Seo (som hade slagit Michael i första ronden av GM-tävlingen). Efter 20 drag stod Michael redan på förlust. Han fick ge upp kvalité för ingen egentlig kompensation men kämpade på oförtrutet. Jung Min avvecklade till slut till ett tornslutspel med tre(!) merbönder som inte var så lätt att vinna. Efter heroiskt försvar kunde Michael till slut tvinga fram en repetition och klara remi och turneringssegern.

Här kan man se slutresultat från GM-turneringen och Göteborg Open.

Diskussion

Inga kommentarer till "Wiedenkeller vann Göteborg Open"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar