08jul2018
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Wiedenkeller vann Mästareliten

SM spelades klart idag med spännande uppgörelser i många grupper. I Mästareliten mötte ledaren Michael Wiedenkeller sin närmaste förföljare Harald Lögdahl (spelar också för Rockaden men är huvudreggad för Eskilstuna) med de svarta pjäserna. Harald behövde vinna för att ta sig förbi men Michael kunde snabbt styra partiet mot remi. Michael vann därmed Mästareliten på 6½/9, en halva före Harald, och får spela i SM-gruppen nästa år.

Hans Tikkanen blev svensk mästare för femte gången när han vann mot Oscar von Bahr och slutade en poäng före Nils Grandelius och Tiger Hillarp Persson. Erik Blomqvist har haft en tung tävling men kunde avsluta med att slå Jonathan Westerberg med de vita pjäserna (märkligt nog exakt samma resultat som i sista ronden av Blixt-SM) och slutade på sjunde plats med 4/9.

Hampus Sörensen spelade remi i sista ronden av Junior-SM och slutade på tredje plats med 6/9. Han gjorde en stark insats och var obesegrad men släppte för många remier för att konkurrera med vinnaren Kaan Kücüksari som slutade på 7½/9. Leo Crevatin slutade på 4½ poäng och Axel Berglind på 2.

I de andra juniorgrupper var det blandade resultat för oss. Philip Sandberg tog 5/9 och slutade åtta i Kadett-SM. Viktor Wikman tog 5½ poäng och slutade elva i Minior-SM, Simon Sandberg var en halv poäng efter.

Rado Jovic låg delad tvåa inför sista ronden i Veteran Allmän men förlorade tyvärr i sista ronden mot vinnaren Birger Persson. Han slutade femma på 4½/7, en väl godkänd insats.

I klass 3 vann Bengt Eriksson (5½/7) och Dion Krivenko (5/7) var sin grupp. Det blev tre pallplatser till- Björn Ankarling blev tvåa i Klass 3, och Fredrik Jacobsen och Andreas Ohlsson tog var sin tredje plats i Klass 2.

Alla resultat kan hittas här.

Diskussion

Inga kommentarer till "Wiedenkeller vann Mästareliten"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar