31aug2018
Andreas Ohlsson
Författare
Andreas Ohlsson
Kategori
Nyhet

Sportsheart – Ett lyckat schackläger

I början av augusti anordnades Sports Heart, ett läger som arbetar för alla barn rätt till idrott och hälsa. Lägret anordnades för fjärde gången och för första gången var schacket med som en av sporterna. Totalt var det 12 sporter som deltog under en vecka ute på vackra Värmdö. Grundare till lägret är sportkommentatorn Chris Härenstam och hans fru Malin som gjorde ett fantastiskt jobb under veckan för att alla barn och ledare skulle trivas så bra som möjligt.

Lägret blev mycket lyckat med 15 deltagare, varav 5 kom från Rockaden. Under veckan fick vi också besök av Rockadens egen GM Erik Blomqvist som gav schacklektioner och spelade simultan mot alla barnen. Förutom schack fanns det fullt av andra aktiviteter som att prova på andra sporter, bada, spela minigolf, träffa en livs levande gladiator m.m. Nästa år siktar vi på att minst dubblera antalet deltagare!

De spelare från Rockaden som deltog var Herman Enholm, Elias Bäcklund, Alexander Vu, Simon Sandberg och Alvar Ahrling.

Ledare var förutom undertecknad även Joel Sjöstrand och WFM Emilia Horn från Trojanska Hästen. Även vi ledare hade väldigt roligt och lärde oss mycket. Förhoppningsvis blir det också mer samarbete mellan våra respektive klubbar i framtiden.

Läs en utförligare rapport från lägret på Stockholms Schackförbunds hemsida här.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Sportsheart – Ett lyckat schackläger"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar