Om Rockaden

SK Rockaden, en schackklubb för spelare på alla nivåer

SK Rockaden, Stockholm är Sveriges störst schackklubb, grundad 1921.

På Rockaden kan du vara säker på att finna schackspelare med din egen spelstyrka, vare sig du är stormästare eller nybörjare. Vi har hundratals aktiva medlemmar, de flesta juniorer, och välkomnar alla nya spelare. Vi har spelare på alla nivåer, från små barn som just börjat spela schack och vuxna som tycker om schack utan att ta det på alltför mycket allvar, till Svenska Mästare, Internationella Mästare och Stormästare såsom Erik Blomqvist och Jung Min Seo. Oavsett hur bra – eller hur dåligt – du spelar schack kan du hitta motståndare på din egen nivå på Rockaden. 

Vi spelar och tränar på: 

Fredagar: Klubbmästerskap och träning på alla nivåer.
Onsdagar: Rockadens Öppna Onsdagskamp (öppen för spelare från alla klubbar) samt grupper med kortare partier. 
Måndagar och Torsdagar: Träningsgrupper. 

Vår klubblokal ligger i Hägerstensåsen i sydvästra Stockholm. Vi har drygt 900 medlemmar. De flesta av våra medlemmar är juniorer, men drygt 100 är seniorer.

Juniorer och skolverksamhet

Vi har hundratals juniorspelare i klubben, och barn kan vara säkra på att hitta många motståndare i sin egen ålder och på sin egen nivå.


För en lovande spelare är Rockaden en mycket bra klubb för att utveckla sitt schackspelande. När vi åker till nationella tävlingar, till exempel SM eller Skol-SM, hyr vi ibland en buss så att vi kan resa tillsammans och till lägre kostnad. Vi bor i regel tillsammans på ett vandrarhem eller en skola.

Rockaden har regelbundna schackaktiviteter på ett flertal skolor i södra Stockholm. Många barn börjar med att spela schack i skolan, och går vidare till att spela på klubben. Läs om vilka skolor vi erbjuder skolschack här.

Många nationaliteter

Schack är en av de mest mångkulturella aktiviteter man kan finna i Sverige. På Rockaden kan man träffa spelare från många olika länder. Naturligtvis är det en fördel om du kan tala svenska eller engelska, men det är inget krav för att kunna spela i Rockaden. Vi välkomnar spelare från alla kulturella bakgrunder.

Starka lag

SK Rockaden deltager med ett flertal lag på alla nivåer i Allsvenskan och lag-DM. Vi har vunnit dessa båda tävlingar, liksom Junior-lag-SM och Kadett-lag-SM, vid ett flertal tillfällen. Om du vill spela i ett schacklag och har en spelstyrka på minst ELO 1400 är chanserna stora att du kan vara med i något av våra lag.

Medlemsavgifter

Säsongen 2023/2024 är medlemsavgiften 
SEK   625 / termin för elever i skolverksamheten, 
SEK   850 / termin för juniorer i klubbverksamheten inkl träningsavgifter, 
SEK   875 / år för pensionärer, 
SEK 1250 / år för seniorer. 

Betala till Plusgiro 55 32 55-1,
eller till Swish 123 131 82 52.
Ange alltid medlemsnummer eller namn vid din betalning. 
Vid Swish-betalning, OBS om Du flyttat, ange alltid din nya gatuadress inkl ev lgh-nr.