12mar2023
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Andralaget slutade trea i Superettan

Samtidigt som Elitserien slutspelades hade Superettan också sin avslutning i samma lokal i Södertälje. Inför sammandraget låg andralaget på andra plats, två matchpoäng efter Växjö. Ett intressant läge med tanke på att de två bästa lag flyttas upp till Elitserien. Nu säger reglerna att ett andra lag inte kan spela i Elitserien om första laget är med, men att sluta bland de två första skulle därför vara ganska skönt.

I fredagens rond mötte vi Luleå och tog en storseger mot Luleå med 6½-1½. Växjö vann också så Rockaden stannade kvar på andra plats.

I nästa rond mötte vi Burgsvik Alva och vann på ett nästan lika överlägset sätt, den här gången med 6-2. Växjö fortsatte vinna så det var upplagd för en spännande sista rond. Vi behövde vinna med hela 6-2 för att ta första plats eller klara 4-4 för att säkra andraplatsen före de jagande lag bakom oss, främst Örgryte och Kamraterna.

Växjö hade ett starkt lag på plats och de vann till slut med 5-3. Det tillät Örgryte att ta sig förbi oss efter de vann mot Burgsvik. Örgryte och Rockaden hamnade på samma matchpoäng men de hade bättre partipoäng.

Att sluta trea var ändå en framgång för oss, lagledaren Vladan Nikolic förtjänar beröm. Noterbart är att alla andra deltagande lag var första lag med undantag för Västerås 2 som slutade klart sist.

Diskussion

Inga kommentarer till "Andralaget slutade trea i Superettan"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar