10mar2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Chanslös mot Team Viking

Första kvällen av Elitseriesammadraget blev en dyster affär. Team Viking hade ett jättestarkt lag på plats, medan vi saknade några av våra bästa. Deras 6 första spelare (alla stormästare) hade alla högre rating än vår bästa (Lasse Karlsson), så vi visste från början att det skulle bli tufft. Slutresultatet 1-7 var ändå en stor besvikelse.

Robert Bator gjorde ett ödesdigert misstag i spelöppningen och förlorade snabbt. Thomas Engqvist hamnade också snabbt i en dålig ställning och även om han kämpade emot bra ett 40-tal drag var förlusten svårt att undvika. Då såg det ändå hyfsad ut. Erik Blomqvist och Michael Wiedenkeller hade fått bra ställningar efter öppningen och Martin Lokander, som gjorde sin debut i elitlaget, hade klar kompensation för sitt bondeoffer. Tyvärr förlorade alla tre efter att ha tappat tråden i sina ställningar strax innan första tidskontrollen. Lasse Karlsson hamnade som vanligt i tidsnöd och tappade ett par bönder. Till slut var det bara Erik Hedman och Nicolaj Zadruzny som höll remi, efter att försvarat sig bra under press.

Det är bara att gratulera Team Viking som har det bästa laget och är på väg mot titeln. För vår del tappade vi tredje platsen till Västerås som tog en meriterande seger mot Limhamn. Vi måste vinna våra 2 återstående lmatcher och hoppas att Västerås tappar poäng. Alla resultat, tabeller och livesändningen kan du hitta på www.schack.se .

Diskussion

Inga kommentarer till "Chanslös mot Team Viking"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar