03apr2019
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Elitlaget lyckades inte

Rockadens elitlag åkte till Elitseriesammandraget i Malmö på andra plats i Elitserien, en matchpoäng efter Wasa och på samma poäng som Lund. Vi skulle möta Lund på fredag och Wasa på lördag, så allt låg i våra egna händer.

Fredagens match mot Lund utvecklades inte bra, Jonas Barkhagen och Erik Hedman hamnade snabbt sämre mot Tiger Hillarp Persson respektive Hans Tikkanen och till slut förlorade. Vi hade inga stora vinstchanser i de återstående partier och även om junioren Hampus Sörensen lyckades vända en sämre ställning till vinst, de andra partier slutade remi och matchen slutade 3½-4½.

Då var vinstchansen förmodligen borta och nu väntade ett mycket starkt Wasalag. Rockaden gjorde en stark match och även om Wasa tog första segern på sista bordet, Erik Blomqvist, Michael Wiedenkeller och Hampus Sörensen hade alla bra vinstchanser. Tyvärr fick Erik och Michael nöja sig med remi och det verkade gå samma trista väg för Hampus. Men Hampus lyckades lura sin motståndare och matchen slutade 4-4 och det kändes som lite rättvisa skapades.

En bild från matchen mot Wasa. Från vänster ser vi Hampus Sörensen, Michael Wiedenkeller och Erik Hedman. Foto Lars O A Hedlund

Inför sista ronden var det klart att matchen mellan Wasa och Lund skulle avgöra vilka som blev svenska mästare. Vår uppgift var att ta tredjeplatsen och då behövde vi vinna sista matchen mot Limhamn. Det blev en intensiv uppgörelse där Limhamn vann på de två sista borden och Rockaden replikerade med vinster för Jonas Barkhagen och Michael Wiedenkeller. Det såg länge väldigt bra ut men när Erik Blomqvist missade en klar vinst mot Jonny Hector och Jon Ludvig Hammer tappade en remiställning till förlust blev det ännu en förlust med 3½-4½ och en slutlig sjätte plats, Rockadens sämsta placering i Elitserien på många år. Lund lyckades skrälla mot Wasa med samma siffror och blev svenska mästare.

Samtidigt spelades Superettan med vårt andra lag som verkade ha allt det flytet som första laget saknades. De vann nämligen alla tre matcher med 4½-3½! Därmed avancerade de till en imponerande tredje plats. Nicolaj Zadruzny lyckades liksom Hampus Sörensen i första laget ta två segrar under helgen.

Därmed kan hela allsvenskan summeras för våra nio lag. Det blev en vinst (nionde laget), en andra plats (fjärde laget), två tredje platser (andra och tredje laget), två fjärde platser (sjätte och åttonde laget), en femte plats (femte laget), en sjätte plats (första laget) och en åttonde plats (sjunde laget). Alla resultat kan ses här.

Till slut vill tacka alla våra lagledare och alla andra som har hjälpt till på ett eller annat sätt, tyvärr alldeles för många att nämna här. Och icke att förglömma alla ni spelare som har ställt upp under säsongen. Vi kommer tillbaka nästa säsong med målsättningen att lyckas ännu bättre! Tills dess önskar jag er lycka till i allt ni företar er!

Diskussion

Inga kommentarer till "Elitlaget lyckades inte"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar