15okt2023
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Fantastisk start i Elitserien och Superettan

De senaste åren har Elitserien och Superettan börjat säsongen med ett gemensamt startsammandrag. I år hölls det i Norrköping och gick lysande för Rockadens deltagande lag Efter helgen har vi det fantastiska läget att Rockaden 1 leder Elitserien och Rockaden 2 Superettan!

Rockadens elitlag började på fredag kväll med en 7-1 kross av Örgryte och följde upp det med en lika imponerande 6½-1½ seger mot Eksjö. I dagens rond mötte de Växjö som hade överraskat med två oavgjorda matcher mot Wasa och Stockholms SS. Matchen vägde jämnt ett tag men Rockaden drog ifrån till en komfortabel vinst med 6-2. Nu leder de Elitserien med 1½ partipoäng före Limhamn, vilket är det enda övriga laget som har börjat med tre vinster.

Rockaden 2:s ledning i Superettan är mycket mer oväntat. Visserligen var vinsten i första rond mot ett svagt Uppsala med 6-2 inte oväntat, men krossen mot Farsta med 7-1 och vinsten med 5½-2½ mot Norrköping (efter att ha legat under med 0-2!) var osannolika siffror. Rockaden 2 leder nu med en halv partipoäng före seriefavoriterna 4 Springare som också har vunnit tre matcher.

Robert Bator tog tre raka vinster för Elitlaget under helgen. Foto Lars OA Hedlund

Många spelare förtjänar att hyllas efter helgens insats. Fem spelare kan nämnas särskilt- Erik Blomqvist, Robert Bator och Theodor Kenneskog i lag 1 och Nicolaj Zadruzny och Gabriel Svorono i lag 2- som alla tog tre vinster under helgen. Alla resultat kan man hitta här.

Diskussion

En kommentar till "Fantastisk start i Elitserien och Superettan"

Lämna en kommentar