23okt2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Första allsvenska helgen

Under helgen började den allsvenska säsongen på allvar med 7 av Rockadens 8 lag i aktion. Första laget spelade som bekant sina 2 första matcher för 2 helger sedan. Nu var det dags för klubbens breddspelare att visa upp sig.

Två matcher spelades redan på lördag. Rockadens tredje lag åkte långt norrut för att spela i Östersund. Östersund var knapp favorit och vann till slut med 5-3. Vi hade våra chanser men gjorde för många misstag i tidsnöd. Rockadens fjärde lag (’juniorlaget’) fick spela bortamatchen mot Gotlandslaget Burgsvik Alva 2 i Stockholm och klarade 4-4, ett bra resultat med tanke på att motståndarna hade 100 poäng bättre i genomsnittsrating.

På söndag var alla lag igång. Andra laget (spelar i Division 1 östra) åkte till Linköping och tog en stabil seger med 5-3, förlorade bara ett parti. Tredje laget fortsatte resan till Sundsvall och revanscherade sig med en klar 5½-2½ seger. Fjärde laget gjorde en plattmatch mot Stockholms SS 3. Matchen på pappret skulle vara jämn, men juniorerna förlorade med 6-2. En jämn match var också väntat mellan Rockadens femte lag och Ålands SF men där vann vi med 6-2.

Våra återstående lag spelar i Stockholmsserien, den regionala underserien till allsvenskan. I division 4 mötte sjätte och sjunde laget varandra och delade efter hård kamp på poängen, matchen slutade 2½-2½. I division 6 spelade åttonde laget (vårt flicklag) och förlorade mot Tröjanska Hästen 2 med 1½-3½.

Sammanlagt spelade vi nio matcher med 3 vinster, 3 oavgjorda och 3 förluster. En ganska normal utdelning. Alla tabeller kan du hitta i Jonas Sandboms förra inlägget. Indivduella allsvenska resultat kan man hitta på http://www.schack.se/Allsv/.

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Första allsvenska helgen"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar