23jun2015
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

GM-tävling i Stockholm

Visma Chess Tournament som börjar imorgon ska vara den stora begivenhet i schacksverige tills SM börjar i Sunne den tionde juli. GM-gruppen har 3 stormästare och tre svenska IM (Smith, Johansson och Westerberg) som jagar en GM-norm. Det finns två IM grupper också men tyvärr ingen rockadare som deltar.

Men lite oväntat har en annan GM-tävling dragit igång här i Stockholm. Utan särskilt mycket uppmärksamhet började LA Hotel och 4 Springare International Tournaments 2015 igår på Lidingö med 4 GM bland dem 12 startande. Startfältet ser ganska ovanligt ut för en svensk tävling- 6 spelare från Vitryssland och 4 från Sverige! Fyra Springares eldsjäl Vladimir Poley har utnyttjat sina vitryska kontakter till max.

Två rockadare deltar i huvudtävlingen, Martin Lokander och Joar Ölund som jagar var sin IM-inteckning. Joar har börjat bäst med 2 vinster medan Martin har en halv poäng (Martin har haft en tuffare lottning i början). Vi följer resten av tävlingen med spänning, alla resultat finns här.

Det spelas också en juniortävling där Hampus Sörensen, Alva Sörensen och Anton Darnell deltar. Hampus och Anton har 1/2 än så länge. Resultat finns här.

Diskussion

Inga kommentarer till "GM-tävling i Stockholm"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar