28jul2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Martin och Felix i Tjeckien

Czech Open spelas i Pardubice, Tjeckien varje sommar och måste vara en av Europas största tävlingar när det gäller antalet deltagare- ungefär 1200 startade i 5 stora grupper. 13 svenskar var på plats och 2 av dem var rockadare. Martin Lokander spelade i A-gruppen (med 46 GM och 63 IM!) och Felix Tuomainen ställde upp i C-gruppen.

Varken Martin och Felix gjorde en bra start på tävlingen men bägge avlutade starkt. Martin tog 3 poäng på de 4 sista ronderna för att sluta på 4/9 medan Felix vann sina 2 sista partierna för att sluta på 4½/9. Bägge presterade ungefär som sin rating.

Bästa insats av en svensk gjorde Daniel Semcesen som var obesegrad i A-gruppen med 6/9. Det räckte till en GM-norm (visserligen onödig, Daniel har redan tre) och många sköna Elopoäng. Jonathan Westerberg var nära en IM-norm men förlorade i sista ronden när han behövde remi. Rumänen Nisipeanu vann hela tävlingen på 7½ poäng. Alla resulat kan hittas på http://www.chess-results.com/tnr106149.aspx?art=1&rd=9&lan=6&fed=SWE&flag=30&wi=821.

Diskussion

Inga kommentarer till "Martin och Felix i Tjeckien"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar