11mar2023
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Nu är det nära- Rockaden slog Lund

Under kvällen var det dags för rond 7 i Elitserien med en tidig seriefinal mellan ettan Rockaden och tvåan Lund. Bägge klubbar hade starka lag på plats och matchen på papper såg väldigt jämnt ut. Så blev det i verkligheten också.

Första partiet att hetta till var Erik Blomqvists på bord 4 som mötte Hans Tikkanen. Ett spektakulärt löpardrag redan i drag 13 ledde till fördel och Erik följde upp med ett ännu mer spektakulärt damoffer. Hans kunde ha överlevt till ett slutspel med stor nackdel men gjorde ett felaktigt kungsdrag och förlorade snabbt.

De flesta av de andra partier såg väldigt jämna ut vi det här läget. Lunds första bordspelare Aryan Tari fick en fördel mot vår egen Arturs Neiksans och kunde förvandla den till vinst. Efter remier på bord 2 och 3 stod matchen 2-2 efter första tidskontrollen.

På bord 7 hade Edvin Trost skaffat sig en positionell fördel mot Martin Jogstad och kunde avgöra till slut i ett slutspel. Då var det ’bara’ för de andra spelare att klara remi och det gjorde dem också. Lagledaren Jonas Barkhagen fick äran att ro hem den sista halvpoängen som gav oss matchvinst med 4½-3½.

Edvin Trost blev hjälte i matchen mot Lund med en viktig vinst. Foto Lars OA Hedlund

Tack vare att trean Wasa endast klarade 4-4 mot Västerås leder Rockaden med 4 matchpoäng före Lund, Wasa och Limhamn. En matchpoäng till i de två sista ronderna ger oss titeln av svenska mästare. Förhoppningsvis kommer det redan i lördagens match mot Stockholms SS. På söndag möter vi Wasa.

Spelet börjar kl. 14 på lördag och kl. 10. på söndag. Följ den spännande upplösningen på schack.se!

Diskussion

Inga kommentarer till "Nu är det nära- Rockaden slog Lund"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar