22maj2022
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rapport från Allsvenskan

I söndags spelades den sista ronden i Allsvenskan samtidigt med slutsammandraget för Elitserien och Superettan. Rockadens elitlag slutade tvåa i Elitserien som jag berättade om i förra inlägget. Nu berättar jag hur det gick för Rockadens andra lag, från Rockaden 2 till Rockaden 6.

Det var en säsong som påverkades klart av pandemin. Den allsvenska säsongen 2019-2020 spelades aldrig klart och 2020-2021 ställdes den helt in. Vi var därför glada när Allsvenskan äntligen kom igång i december även om det var två månader senare än vanligt. Men sedan kom pandemins tredje (eller fjärde? svårt att hålla ordning) våg och det blev ett nytt speluppehåll tills slutet av februari. Det var en lättnad att säsongen kunde ändå gå i mål, visserligen i maj istället för mars som vanligt.

Det blev också uppenbart att vissa klubbar hade det svårt. Färre klubbar deltog med färre lag (Rockaden bestämde sig att dra ner från nio till sex lag) och ofta med svagare lag än tidigare. Det blev fler w.o. förluster och till och med ett par lag w.o. där lag avstod från dyra resor till exempel. Vi hade också våra problem att sätta ihop lika starka lag som vid tidigare år, men vi klarade oss ändå bättre än många andra klubbar.

Andra laget med Vladan Nikolic som lagledare deltog i Superettans sammandrag i Södertälje. Det började bra med en 4½-3½ seger mot Helsingborg, som skulle ändå vinna Superettan till slut. Då var Rockaden uppe på tredje plats men två förluster i rad mot Uppsala (3-5) och Kristallen (3½-4½) gjorde att vi föll till femte plats (11 lag deltog). Ändå en bra placering för laget som endast då och då kunde ställa upp med bästa laget. Dan Eriksson var klart bästa poängplockaren med 7/9.

Tredje laget hade som målsättning att hänga kvar och för det behövdes det en seger i sista ronden, Så blev det alltså med klara 7-1 mot gruppens sämsta lag Farsta 2. Därmed åkte vi hela vägen upp till fjärde plats, ett klart godkänt resultat. Undertecknad var lagledaren och bästa poängplockaren med 6/7.

Fjärde lag hamnade i en besvärlig Norrlandsserien där två lag hoppade tidigt av. Med bara fem lag kvar åkte inget lag ut. Det var tur för oss eftersom vi hade oftast svårt att få ihop ett bra lag och tog bara en matchpoäng till slut. Andreas Ohlsson var lagledaren, Matija Sakic och Daniel Ivarsson tog flest poäng.

Femte laget deltog i en serie med bara sex lag och tog vår bästa placering efter första laget genom att sluta trea, trots att de var oftast lägre rankade än sina motståndare. Lagledaren var Anders Hillbur, Michael Eriksson och Douglas Kärde tog flest poäng.

Sjätte lag spelade i Stockholmsserien och slutade femma bland 7 lag. Lagledaren var Sven-Inge Stern och John Kjellström var bästa poängplockaren med 2½/3.

Jag vill tacka alla lagledare som har kämpat för att få ihop så bra lag som möjligt och alla spelare som ställt upp i vått och torrt. Och icke att förglömma alla medlemmar som har hjälpt till med hemmamatcherna, som Leif Stenberg och Thomas Ehrnström. Tack allihopa!

Diskussion

Inga kommentarer till "Rapport från Allsvenskan"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar