27jan2024
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Rockaden leder Elitserien och Superettan

Förra helgen spelades ett minisammandrag i Stockholm för Elitserien och Superettan. Rockaden delade ledningen med Limhamn inför helgen med 6 matchpoäng. På fredag kväll tog Rockaden en säker seger mot Kungstornet med 6-2 medan Limhamn bara nådde 4-4 mot Lund. Rockaden gick därmed upp i ensam ledning,

Rockaden befäste ledningen genom att vinna med 5-3 båda mot Stockholms SS på lördag och Västerås på söndag. Noterbart är att Rockaden har nu tagit 17 raka segrar i Elitserien- de två sista ronderna 21-22, alla 9 matcher ifjol och de sex första matcherna den här säsongen! Vi har nu 12 matchpoäng men Limhamn och Wasa skuggar tätt bakom på 11 matchpoäng. Rockaden möter båda rivaler i slutsammandraget 8-10 mars, så väldigt mycket kan fortfarande hända.

Rockadens andra lag fortsätter sitt segertåg i Superettan och har också 6 raka segrar. Först vann de mot Kristallen med 4½-3½, sedan skrällde de mot Luleå med samma siffror och avslutade en fantastisk helg med 5½-2½ mot Burgsvik. De leder en matchpoäng före favoriten 4 Springare. Andra laget kan inte flyttas upp till Elitserien så länge första laget är kvar men det skulle vara en bragd om man kunde vinna Superettan.

Båsta poängplockare under helgen var Arturs Neiksans och Michael Wiedenkeller i första laget som tog 3/3 medan Nicolaj Zadruzny tog 2½/3 för andra laget.

Diskussion

Inga kommentarer till "Rockaden leder Elitserien och Superettan"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar