27jan2013
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Tävlingar

Rockaden vann fiaskotävling

På första plats i Junior Lag-DM:s Elitdivision Rockaden 1. På andra plats Rockaden 2. På tredje plats Rockaden 3. En stor triumf för Rockaden? Tyvärr inte. Faktum är att endast 3 rockadenlag startade tävling. Alla andra stockholmslag lyste med sin frånvaro. Jag kan inte kalla det annat än ett fiasko.

Junior Lag-DM har spelats i många år med 2 divisioner, en elitdivision med de 6 bästa lag och en division 2 öppen för alla andra. Upplägget har funkat bra tills nu, och även om Rockaden har dominerat är det inte självklart att vi vinner- ifjol vann Kristallen till exempel. I år hoppade Sollentuna och Kristallen av några dagar innan tävlingen började medan Trojanska Hästen och Sällskapet tackade nej till spel. Jag tänker inte spekulera i varför inga andra lag kom till start. Bara att Stcokholms Schackförbunds Ungdomsutskott har fått en del att fundera på. Ska nuvarande upplägget förändras? Andra stockholmsklubbar har också en del att fundera på. Andra division började idag med 11 lag (en nergång från tidigare år) varav 3 rockadenlag. Starka ungdomsklubbar som 4 Springare och Sällskapet hade inte ett enda lag med.

Vad kan vi säga om tävlingen som det blev? Rockaden 1 slog Rockaden 3 planenligt i första ronden med 5-0, Rockaden 2 slog Rockaden 3 med 4-1 i rond 2 (där överraskade Pontus Echardt med att slå Andreas Voutsadakis) och i ’finalen’ slog Rockaden 1 Rockaden 2 med 5-0. Jag tackar alla Rockadenjuniorer som deltog och kämpade trots att det knappast kunde ha känts särskilt roligt att spela. De som spelade i förstalaget och kan kalla sig mästare var Joar Ölund, Martin Lokander, Theodor Kenneskog, Alexander Holzmann-Ekholm, Andreas Voutsadakis och Nikita Smirnov. Grattis allihopa! Resultat kan du hitta på http://www.stockholmsschack.se/juniorer_läs.asp?ID=342.

Diskussion

En kommentar till "Rockaden vann fiaskotävling"

Lämna en kommentar