10jul2012
Tony Hanoman
Författare
Tony Hanoman
Kategori
Nyhet

Wiedenkeller och Ölund leder i SM

Nu har 3 dagars spel i SM i Falun avslutats. I nuläget har vi 2 spelare, Michael Wiedenkeller och Joar Ölund som leder sina respektiva grupper och  många andra som ligger bra till. Låt oss börja i toppen.

Erik Blomqvist har gjort en strålande comeback efter sin förlust i första ronden i SM-gruppen. Han mötte klubbkompisen Erik Hedman i rond 2 och vann övertygande efter tveksamt spel av Hedman. Sedan slog han GM Jonny Hector i rond 3 efter strålande spel i ett mycket komplicerat parti. Nu ligger han trea, en halva efter ledarna Axel Smith och Hans Tikkanen som han möter i de 2 nästa ronderna. Erik Hedman har 1 poäng efter att ha spelat remi mot Bengt Lindberg där han pressade motståndaren hårt.

Michael Wiedenkeller leder ensamt i mästareliten på 2½ poäng efter en snabbremi i rond 2 och en imponerande vinst i rond 3 mot Dan Cramling. 4 spelare ligger en halva efter. I rond 2 i Junior-SM vann Jonatan Berggren och Martin Lokander fick nöja sig med remi efter att ha missat ett antal vinster. De möttes i rond 3 och Martin fick äntligen vinna efter vasst anfallspel. Han är en halva efter Johannes Aira och Erik Thörn som delar ledningen.

Under måndagen spelades 2 ronder i båda Kadett och Minior-SM. Joar Ölund tappade oväntat en halva under morgonens rond i Kadett-SM men vann i rond 4 och delar ledningen på 3½ poäng med 2 andra spelare. Leo Odell Johansson och Felix Tuomainen ligger en poäng efter ledarna. I Minior-SM ligger Martin Hede bäst till av rockadarna på 3 poäng, en poäng efter ledaren.

I mästarklassen har Stefan Bryntze börjat bra med 2 vinster och en förlust och ligger en halva efter ledarna. I den allmänna veteranklassen har Fredrik Jacobsen också 2 poäng. Liksom våra 2 deltagarna i klass 1 Egor Norlin och David Bit-Narva som bägge ligger delad tvåa i sina respektiva grupper.

Det har inte gått så bra för våra andra deltagare i de lägre klasser med undantaget av Leif Glimheister Eriksson som ligger delad tvåa i sin Klass 3 grupp med 2 poäng. Ni kan följa livesändningen på www.schack.se och alla resultat på http://www.visitsodradalarna.se/sv/schacksm2012/Resultat–Partier/Resultat-och-lottning/.

 

 

 

 

Diskussion

Inga kommentarer till "Wiedenkeller och Ölund leder i SM"

Det finns inga kommentarer, skriv en nedan.

Lämna en kommentar